Kunnia on psykologinen trilleri syntipukkikulttuurista, sen kantaesitys nähdään syksyllä Turun Kaupunginteatterissa

Ongelmista puhuminen on vaikeaa, perheen sisälläkin. Mutta isompiin ongelmiin päädytään, jos sanat vaihdetaan hätiköityihin tekoihin. Pasi Lampelan kirjoittama ja ohjaama Kunnia on psykologinen trilleri, jossa syntipukin etsimisellä on järkyttävät jäljet. Kantaesitys Turun Kaupunginteatterissa 31.8.2022.

Autokorjaamoyrittäjä Raimo asuu teini-ikäisen tyttärensä Ellin kanssa kahdestaan. Välit kiristyvät, kun Raimo alkaa tapailla uutta naisystävää Anitaa. Yllättävä paljastus käynnistää hallitsemattoman tapahtumavyöryn, joka tempaa mukaansa myös korjaamolla työskentelevän Mannisen. Kuka valehtelee? Mikä on totta? Kun elämä järkkyy, totuus menettää merkityksensä ja tärkeintä on löytää syyllinen.

Pasi Lampelan kirjoittama ja ohjaama Kunnia on kuvaus siitä, miten valhe alkaa elää omaa elämäänsä ja vie tilan kaikelta hyvältä. Valheen sijaan esityksen sen keskiössä on kuitenkin ongelmallinen toimintakulttuuri, jossa syitä tärkeämpää tuntuu olevan syntipukin löytäminen.

"Haluan kuvata mahdollisimman rehellisesti sitä mitä maailmassa tapahtuu, todellisuutta meidän ympärillämme ja sisällämme. Nuorten huonovointisuus ja maskuliininen toimintakulttuuri muodostavat räjähtävän aihepiirin. Teatterissa meillä on mahdollisuus peilailla teemoja ja ilmiöitä, ja havahtua näkemään niiden läpi, jotta meidän ei tarvitsisi päätyä siihen pisteeseen, johon näytelmäni henkilöt päätyvät", kertoo näytelmäkirjailija-ohjaaja Pasi Lampela.

Mikko Kouki palaa näyttämölle

Tiivistunnelmaisen jännitysnäytelmän rooleissa nähdään Kari-Pekka Toivonen, Ella Lymi, Kirsi Tarvainen ja Mikko Kouki. Lampela on yrittänyt aikaisemminkin houkutella Koukia takaisin näyttämölle, mutta onnistui vasta nyt. Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja on aktiivinen ohjaaja, mutta teatterilavalla hänet on nähty viimeksi 15 vuotta sitten.

 

Kunnia

Kantaesitys 31.8.2022 Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä.
Liput 18–39 € teatterin ja lippupisteen kanavista 24.3. klo 9.
Ikäsuositus 13+

Turun Kaupunginteatterin muukin syksyn ohjelmisto on pääosin julkistettu ja löytyy 24.3. klo 9 osoitteesta tkteatteri.fi.

Turun Kaupunginteatteri
Itäinen rantakatu 14, 20800 Turku.

Myyntipalvelu: 02 262 0030
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

tkteatteri.fi