Kuolleen ystävän muistolle - Cerebral Mist julkaisi EP:n kunnioittaakseen bändin perustajajäsenen, edesmenneen Antti Parviaisen työtä

Kuolleen ystävän muistolle

Cerebral Mist oli joensuulainen, syntikoilla höystettyä 2000-luvun taitteen melodista death metallia soittava yhtye - tai hädin tuskin ehti olla.

Sen perustanut kitaristi Antti Parviainen kuoli yllättäen helmikuussa 2018, jättäen jälkeensä kuusi demoa, joiden oli määrä toimia tulevan täyspitkän levyn selkärankana. Parviainen oli kuollessaan 32-vuotias.

Yhtyeen vokalisti ja toinen säveltäjä Antti Argillander, basisti Erno Venäläinen, sekä samoissa porukoissa teinivuosina soitellut nykyinen musiikkituottaja Erno Sallinen vannoivat hautajaisissa, että jonain päivänä Parviaisen tekemä työ saatettaisiin vielä loppuun.

Aiemmin mm. Nerve Endissä ja Joensuu Rock Academyssä vaikuttanut Sallinen otti lopulta härkää sarvista ja aloitti Age of Mist -nimen saavan EP:n tuotannon kesällä 2021. Aikatauluongelmista, etätyöskentelystä ja yhdestä koronatapauksestakin kärsineitä lauluäänityksiä lukuunottamatta levy valmistui parissa kuukaudessa.

“Projekti oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että lopulliset sovitukset piti rakentaa Parviaisen demokitaroiden ympärille”, Sallinen kuvailee. “Mitään kitararaitoja ei äänitetty uudestaan, ellei ollut aivan pakko.” Täysin muutoksitta ei selvitty, mutta studiotaikojen ansiosta 95% levyn kitaroista on edelleen lähtöisin Parviaisen sormista.

Projekti laajeni lopulta talkoohenkiseksi ryhmätyöksi, kun muutkin halusivat tukea hyvää asiaa. Argillanderin laulut äänitti niin ikään Kings of Guilt -yhtyeessä nykyään vaikuttava Elmo Kröger ja taustalaulut lauloi Nevicaten Anni Kokkonen. Levyn miksasi ja masteroi AW Studiosin Joona Muistola. Kansitaide on graafikko Sinni Jensenin käsialaa.

Levyn julkaisi Inverse Records ja se on kuunneltavissa kaikissa isoissa suoratoistopalveluissa. Mielenkiintoisemmaksi julkaisun tekee se, että myös alkuperäiset koskemattomat demot ovat tuolloin saatavilla yhtyeen Bandcamp-sivulta.

Parviainen oli hieno mies ja erittäin hyvä ystävä. Musiikin tekeminen hänen kanssaan oli etuoikeus. Uskon että hän olisi ylpeä tästä julkaisusta”, Argillander toteaa.

Kuuntele Age Of Mist EP:
Youtube: https://youtu.be/g21pzzUwhGc
Bandcamp: https://cerebralmist.bandcamp.com
Spotify: https://spoti.fi/3NAHJpW
Apple Music: https://apple.co/3DmFDW2
Tidal: https://listen.tidal.com/album/220042686
Amazon: https://music.amazon.com/albums/B09V5DZFHL Cerebral Mist - Age of Mist

Biisilista:

1. New Age
2. Broken Winged Statue
3. Through the Storm
4. Skeleton Grin
5. The Cubicle
6. The Alchemist Kokoonpano:
Antti Parviainen - Kitarat
Antti Argillander - Laulu
Erno Venäläinen - Basso
Erno Sallinen - Rummut, koskettimet, ohjelmointi
Anni Kokkonen - Taustalaulu
Erno Sallinen - Tuotanto, sovitus, äänitys, editointi
Joona Muistola - Reampaus, miksaus, masterointi
Elmo Kröger - Lauluäänitys
Sinni Jensen - Kansitaide

Linkit:
https://www.facebook.com/cerebralmist
https://cerebralmist.bandcamp.com