Pop-punk-yhtye Kätfishin uusi single Bye Bye Baby nyt ulkona

Funkahtavasta riffistä ja jamittelusta alkunsa saanut kappale houkuttelee laulamaan mukana

Iisalmesta käsin maailmanvalloitustaan tekevä Kätfish tarjoilee tänään uutta musiikkia Bye Bye Baby -singlensä muodossa. Muun muassa YleX:n Nosteessa -bändinä ja yhdessä maailman suurimmista extreme-tapahtumista Jenkeissä loistanut yhtye laittaa nyt funkahtavan vaihteen silmään ja räp-pilkkeen sen kulmaan.

Bye Bye Baby:n sävellys syntyi ns. old school-tyylillä treenikämpällä, kun nykyään taka-alalle jättäytynyt kitaristi Aavee Tikkanen alkoi fiilistellä bändiläisten sanojen mukaan kiukkuista ja semi-härön kuuloista riffiä. Sytyin siihen heti ja ADHD-aivot alkoivat tuttuun tapaan heittämään jotain freestyle räppiä suoraan kitaroinnin päälle, ja kohta koko bändi jammaili biisiä yhdessä. Sanat, melodiat ja kaikki muu muovautuivat aika pitkälti näiden improsessareiden tuloksena”, laulaja Riko Rinnekangas kertoo.

Bändin tavaramerkkikoukuilla ja hyvällä draivilla eteenpäin puskeva kappale naureskelee selän takana pahaa puhuville ihmisille, ja kiteyttää koirat haukkuu ja karavaani kulkee -asenteen sanoituksiin.

”Olipa hyvä tai huono tyyppi, niin aina löytyy joitakin, jotka haluavat jostain syystä puhua toisista negatiivissävytteiseen tyyliin. Esimerkkinä tulee mieleen, kun joku heitteri tuleekin yhtäkkiä kaveeraamaan ja esittää ystävällistä ja hyvää tyyppiä, mut siinä vaiheessa voikin ite todeta tilanteen herrana, että Bye Bye Baby. Ettei homma menisi ihan liian vakavaksi, niin biisin fiilis on menevä ja sanoituksissa esiintyvä paskanjauhantakin nähdään lähinnä huvitusta aiheuttavana ja voimaannuttavana reaktiona”, Rinnekangas kertoo.

Itsensä kiireisenä pitänyt yhtye on julkaissut ennen tätä jo 13 singleä sekä yhden kokopitkän albumin Liian Kauan Liian Kivaa (2019). Kappaleet ovat ottaneet paikkansa niin Spotifyn TOP-listoilla kuin radiokanavilla.

Kätfish tulee keikkailemaan uuden biisin tiimoilta klubeilla muun muassa Negatiivisten Nuorten kanssa keväällä sekä kesällä luvassa on festarivetoja esim. Rock In The City-festivaaleilla.

Tulevat keikat:

20.5. Sammiosali, Lahti
27.5. Rientola, Vieremä
24.6. Koljonvirran juhannus, Iisalmi
27.7. Huwila Areena, Savonlinna
30.7. Rock In The City, Kerava
21.8. Rock In The City Extra, Pori

Kätfish on:
Riko Rinnekangas – laulu
Kristian Ruutala – basso
Petu Partanen – rummut
Martti Koljonen – kitara (live)

FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | YOUTUBE