Eros Ramazzottia suomeksi - Juha-Matti Ahola julkaisee italialaista musiikkia

Tulossa koko albumillinen italialaisia iskelmiä Maki Kolehmaisen tuottamana

Laulaja ja muusikko Juha-Matti Ahola on kaikessa hiljaisuudessa valmistellut Maki Kolehmaisen kanssa levyprojektia, jonka johtotähtenä on italialainen tunnelma. "Hiljaisuuden" on rikkonut kaksi aiemmin suoratoistoissa julkaistua italo-cover-singleä. Nyt vuorossa on radiosoittoonkin suunnattu käännös, Eros Ramazzottin Parla Con Me, joka on saanut suomennoksen: Puhu mun kaa. Myöhemmin julkaistavalle pitkäsoitolle on valmistumassa myös muutama täysin uusi kappale Kolehmaisen tuottamana.

Juha-Matti Ahola, joka tunnetaan myös suositun iskelmäyhtye Sinitaivaan solistina kertoo projektista ja nyt julkaistusta singlestä:

- Idea lähti liikkeelle Maki Kolehmaisen ehdotuksesta alkaa työstämään minulle soololevyä: samalla idealla kuin joskus aikoinaan biisejä tehtiin Suomessa, eli taustat tehdään samaan muottiin kuin alkuperäinen, ja laulu suomeksi. Eli italialaisia covereita laadukkaasti tuotettuina, suomeksi laulettuina ja sovitettuna, alkuperäistä kunnioittaen.

Monia hittejä ja tuotantoja takonut konkari Maki Kolehmainen:

- Tämä kokonaisuus ja tuotanto lähti liikkeelle silkasta rakkaudesta italialaiseen musiikkiin. Juttelimme ystävinä paljon musiikista ja italialainen musiikki ja sen tähdet, mm. Pausini, Ramazotti, Zucchero, nousivat tuon tuosta esiin. Päädyimme ilman mitään ennakkopaineita tekemään covereita. Covereiden tekemisessä tällä tapaa on tosiaan yhteneväisyys 70-luvun tuotantojen kanssa, jolloin tehtiin paljon käännösiskelmiä. Levylle on valmistumassa myös muutama täysin uusi kappale uutena tuotantonani. Olen tehnyt töitä aiemmin italialaisten musiikintekijöiden ja musiikin aika kanssa aika paljon, joten mietin, josko nyt itse säveltäsin ja tuottaisin tulevalle albumille muutaman.

- Single on siis Ramazzottin vuonna 2009 julkaistun kappaleen suomenkielinen coverointi. Kappale on jatkoa kahdelle aiemmin julkaistulle italo-iskelmälle. Puhu mun kaa jatkaa samaa linjaa kahden aikaisemman julkaisun (Ota kii, Sanotaan näkemiin) suhteen myös siten, että suomalaisesta sanoituksesta vastaa Kati Valjus, jatkaa Juha-Matti.

- Spotify https://open.spotify.com

- Youtube https://youtu.be