Nimimerkki Näkymätön: "2022" ja "Mahdoton tehtävä"

Lämpimän nostalgisten tunnelmakuvien mestari Nimimerkki Näkymätön julkaisee toisen albuminsa kesäkuun 3. päivä. Albumi ”2022” vie kuuntelijan meditatiiviselle matkalle taiteilijan mielikuvitukseen, muille maille ja sadan vuoden taakse.

 

Recovery Records julkaisi 3.6. Nimimerkki Näkymätön (alias Jukka Poijärvi) kakkosalbumin. Albumi on äänitetty vuosien 2021-22 aikana Musahuoneella ja Headline Recording Studiolla Tampereella.

Albumi on 13 biisin kokonaisuus ja ensimmäisen albumin tapaan sisältää upeita, tarkkoja ja omituisella tavalla vahvoja tunnelmakuvauksia, snapshotteja urbaanista ja muusta elämästä. Varsin visuaaliset tekstit näyttelevät jälleen merkittävää roolia albumilla.

Monet artistit julkaisevat nykyisessä suoratoistomaailmassa pelkästään sinkkuja. Tykkään tehdä albumeja, koska ne ovat projekteja. Enemmänkin matka kuin päämäärä. Itselle työstövaihe on kaikkein palkitsevinta. Julkaisun jälkeen mennään taas uutta kohti.

Tämä on ollut monisävyinen ja mielenkiintoinen matka. On ensinnäkin upeaa työskennellä ammattitaitoisten muusikoiden sekä ääniteknikoiden kanssa. Biisit itsessään ovat juuri sellaisia kuin ne hahmolla ollessaan mielikuvina näkyivät.

Levyllä musisoivat lauluntekijän lisäksi kokeneet studiomusiikot, kuten Juppo Paavola, Jani Viitanen ja Mikko Kangasjärvi.

Albumi julkaistaan suoratoistopalveluissa sekä CD-painoksena. Kansitaiteen on suunnitellut ja kuvannut Raisa Taurinka.

Singleinä albumilta on jo julkaistu kappaleet Amsterdam ja Beibibeibi. Kappale Mahdoton tehtävä julkaistiin 1.6.

Nimimerkki Näkymätön Facebookissa
Nimimerkki Näkymätön Web-sivut