Kuuma popiskelmätulokas Freesi vie kuulijan pitelemättömän rakkauden huumaan Kaikki nää vuodet -singlellä

Yhtyeen oma kaksipäiväinen festivaali Freesi Fest kesäkuussa, mukana muun muassa Kake Randelin sekä Pandora

Viime vuonna Mistä tuut minne meet- ja Älä pysähdy -singleillä kuulijoita ilahduttanut iskelmäpop-yhtye Freesi jatkoi laadukkaita julkaisujaan tänä keväänä uuden levy-yhtiönsä Ässä Recordsin kautta julkaistulla Läpi elämän -singlellä. Yhteistyö Janne Oinaan kanssa jatkuu jälleen, kun uusi Kaikki nää vuodet -biisi julkaistaan.

"Muistele sitä hetkeä elämässä, kun rakastut nuorena, elät hurmiossa unohtaen kaiken muun mitä ympärillä tapahtuu. Ne hetket, kun jännitys toisen edessä sekoittaa pasmat ja on vaikeaa pukea sanoiksi mitä ajattelee. Haluaisi sanoa niin paljon ja samalla pelkää, että menettää toisen. Näin se on vuosien ja vuosikymmenienkin jälkeen."

Laulaja-kitaristi Juha Karesluoto kertoo biisin synnyn juontavan jo vuoteen 2019, jolloin hän päätti tehdä elämänsä rakkauslaulun. Pääsiäisen 2021 aikoihin tarina ja sanoma kirkastuivat lopulliseen muotoonsa yhteisessä sanoitussessiossa sanoittaja Annika Tellon ja Freesi-basisti Tuomas Riihimäen kanssa. Lopputuloksen kruunaavat Suomen eturivin jousisoittajat Klaara Pyrhönen, Iiris Pyrhönen-Koivula, Elina Susiluoto ja Matti Lindholm. Tuottaja Janne Oinas otti tarinan haltuun ja loihti tarinan ympärille sille kuuluvan upean musiikillisen sovituksen.

"Tässä tarinassa nostetaan jalustalle pitkät rakkaustarinat, periksiantamattomuus! Vuodet kuluu ja huomaa niiden tuovan matkaan haasteita, epävarmuutta, kaipuuta, onnea ja kaikkea mitä elämässä kuuluu olla. Tämä on laulu rakkaustarinasta, jonka alkusysäys tuntuu aina ja sen voima kantaa läpi 'kaikki nää vuodet'".

Bändi isännöi vuonna 2018 ainutlaatuisia “Freesi & frendit” -klubi-iltoja, joissa esiintyivät myös Pauli Hanhiniemi, Neumann, Mira Luoti, Jussi Selo ja Juuso Vuorinen. Nuo illat kasvoivat pian kokonaiseksi Freesi Fest -tapahtumaksi, joka järjestetään myös ensi kesänä Liedossa. Kaksipäiväisen tapahtuman esiintyjin lukeutuvat Irina, Pandora, Modern Talking Reloaded, Meiju Suvas, Kake Randelin, Freesi, Luuvitonen, Kakkupojat, Aarne Tenkanen, May7th, Simulacrum, The Rubbers.

Kesäkuun illoissa valokeilat kohdistuvat eturivin artistien lisäksi myös paikallisuuteen, ja Freesiin itseensäkin totta kai. Tänä vuonna 17.–18. kesäkuuta järjestettävän tapahtuman liput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Tervetuloa meidän matkaan näkemään ja kokemaan yhdessä musiikin kautta tämän elämän tärkeät sekunnit!”

 

Freesi on:
Juha Karesluoto (laulu ja kitara)
Ville Paakkonen (kitara ja taustalaulu)
Tuomas Riihimäki (basso ja taustalaulu)
Joni Posio (rummut)

www.freesi.info
INSTAGRAM
FACEBOOK
SPOTIFY
YOUTUBE

#musiikkiailonkautta