IAmber yhtyeen uusi videosingle julki

Toistakymmentä vuotta sitten Turengista laukaistu IAmber jatkaa kulkuaan julkaisemalla digitaalisesti 12. elokuuta kolmannen kokopitkän albuminsa Mercurial Shakes.

Uuden levyn keskeisiä teemoja ovat ajan ja elämän syklisyyteen tai toisteisuuteen liittyvät mietinnät, sekä jo kauan käynnissä ollut, mutta yhä enemmän näkyväksi tuleva muutos planeettamme luonnon tilassa. Yhtyeen äänimaisema kulkee edelleen vahvasti post-rockin viitoittamalla tiellä, mutta lisäksi albumikokonaisuudella on havaittavissa vahvoja kaikuja mm. ambient- ja sludge -tyyppisten musiikinlajien piirteistä.

Nyt ensimmäisenä maistiaisena tulevasta tarjoillaan kappale Atomist, joka on levyn tunnelmallisemman ja pohdiskelevamman tahon edustaja.

"Kappaleessa on tietynlaisia - levyllä muutenkin ilmeneviä - apokalyptisiä tunnelmia ja pohdintoja ihmisten toiminnan historiallisista sykleistä, jotka tuntuvat kerta toisensa jälkeen suistavan meidät samankaltaisiin typeryyksiin ja kauhuihin", yhtyeen laulaja-kitaristi Olliveikko Silvonen kommentoi kappaleen sanomaa.

Kokoonpano:
Olliveikko Silvonen - laulu & kitara
Antti Harju - kitara
Teemu Elo - basso
Sami Korhonen - rummut

Diskografia:

Mercurial Shakes (2022)
Rueris (2016)
Agalma (2014)
True Will Directs the Path -EP (2018)

Linkit:
Bandcamp: https://iamber.bandcamp.com/
Spotify: https://spoti.fi/37BxSjK
Instagram: https://www.instagram.com/iamberband/
YouTube: https://bit.ly/3ypN0LQ
Facebook: https://www.facebook.com/iamberband