ommi Läntisen pojan yhtye Westway julkaisi perjantaina debyytti-EP:nsä Postcards

Stadionin kokoisilla kappaleilla täytetyn EP:n julkaisua juhlitaan Bar Loosessa 23.6.

Tämän kevään ajan debyytti-EP:tään singleiksi lohkonut Westway on tervetulleen raikas tuulahdus musiikin ystäville. Koukuttavan pop rockin saralla työskentelevän yhtyeen keulakuvana toimii Tommi Läntisen poika Ilmari, joka on kirjoittanut Westwayn ensimmäiset julkaisut ja soittanut suurimman osan EP:llä kuultavista soittimista. Kuusi kappaletta sisältävä Postcards koostuu isoista ja tunteikkaista biiseistä, jotka polkevat eteenpäin hyvällä sykkeellä ja energialla.

”Postcards-EP on ollut työstössä pitkän aikaa ja on niin palkitsevaa ajatella, että se tulee ulos kokonaisuudessaan kesäkuussa. EP:n biisit eivät ole meille enää aivan uusia, joten ne näyttäytyvät meille enemmänkin hetkinä viimeisen parin vuoden ajalta. Vähän niin kuin postikortteina niiltä ajoilta milloin ne kirjoitettiin. Kappaleet voisi myös tulkita kirjeinä, jotka pohtivat erinäisiä teemoja ja tunteita. Nyt on aika lähettää nämä postikortit eteenpäin ja katsoa tulevaan!”, yhtye kertoo.

EP:ltä on aikaisemmin kuultu singlet Everlasting, Martyr, Holding On ja Side By Side. Myös levyn aloitusraita Like a Dam on jo kerran julkaistu Ilmarin soolo-EP:llä, mutta nyt se on päivitetty kokonaisvaltaisesti Westwayn omannäköiseen muottiin.

”Like a Dam on jo vuonna 2017 kirjoitettu biisi jonka julkaisin soolo-EP:lläni samana vuonna. Olin pitkään halunnut tehdä uutta musiikkia mutta tämä kappale on kulkenut mukana pitkään ja halusin ehdottomasti tuoda sen mukaan Westwayn tarinaan. Like a Dam on samaan aikaan tunnelmallinen ja räjähtävä, säkeistöt luovat odotusta ja kertosäe lunastaa tämän odotuksen isolla ja tarttuvalla melodialla. Tätä biisiä on aina ilo soittaa livenä koska se nostaa energian joka kerta uudelle tasolle. Uuden sovituksen ja ’Westway-käsittelyn’ jälkeen, Like a Dam on kovempi kuin koskaan!”, Ilmari iloitsee.

Westwayn tarina alkoi syyskuussa 2020 kun solisti Ilmari Läntinen aloitti EP:n biisien työstön yhdessä Shiraz Lane -yhtyeen rumpalin Ana Vilkkumaan kanssa. Tuolloin ei ollut vielä varmaa mitä kappaleille tapahtuisi mutta vuoden sisällä oli selvää, että projektin ympärille pitäisi kasata bändi ja lähteä yhdessä valloittamaan maailmaa. Remmiin lähti mukaan rumpali Henri Niemi Vanta-orkesterista, Airi’s-yhtyeessä vaikuttavat Joni Hartikainen (basso), Tuomas Hokkanen (kitara) sekä multi-instrumentalisti Hampus Backström, jonka käsialaa ovat EP:n kosketinsoitinosuudet.

“Olin pitkän aikaa miettinyt, mikä seuraava musiikillinen askeleeni voisi olla, ja Westway tarjosi siihen parhaan mahdollisen vastauksen. On aivan mahtavaa olla samassa bändissä näitten huipputyyppien ja raudanlujien muusikoiden kanssa!”, Ilmari kertoo.

Ammattimuusikoiden kädenjälki on kuultavissa läpi koko levyn, ja samaa kovaa tekemistä on luvassa myös yhtyeen keikoilla. Seuraavan kerran Westwayn keikkakunnon voi katsastaa Postcards-EP:n julkaisukeikalla 23.6. Bar Loosessa.

FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY | YOUTUBE