Kuningasidean uusi single vie roadtripille kauniiseen Suomen kesään

Kuuntele Turku-Tampere tästä

Kuningasidea on aikoinaan reggaen ja rapin syövereistä inspiraationsa löytänyt yksitoistahenkinen kokoonpano, joka on kolmetoista vuotta kestäneen matkansa aikana työntänyt genrerajat sulatusuuniin ja muovannut itselleen omintakeisen ja tunnusomaisen tyylin. Yhtye kiinnitettiin Sony Musicille viime vuonna ja yhteistyön ensimmäinen single Sisäänkirjoitettu julkaistiin huhtikuussa 2022. Nyt vuorossa on ensi vuonna ilmestyvän uuden albumin toinen single Turku-Tampere.

Turku-Tampere kertoo siitä huimaavasta vapauden tunteesta, jonka voi kokea vain parhaiden ystävien kanssa tehtävällä roadtripillä kauniissa Suomen kesässä.

”Siinä on jotain mieletöntä ja täysin omanlaista magiaa, kun istuu keikkabussissa, katsoo vaihtuvia kauniita maisemia ikkunasta ja vieressä istuu hyvät ystävät. Välillä pysähdytään uimaan ja erilaisiin eksoottisiin paikkohin. Me päästään kokemaan tämä keikkabussissa, mutta ollaan aika varmoja, että kaikilla meillä on vastaavanlaisia kokemuksia kesäisistä roadtripeistä kauniissa kotimaassamme. Koitimme saada tähän lauluun niitä fiiliksiä, joita näillä reissuilla ollaan koettu.” yhtye kertoo.

Kuningasidea lähtee kesällä pitkästä aikaa myös keikoille. Yhtyeen kesäkiertue starttaa ensi viikolla Helsingistä ja etenee seuraavasti:
15.06 Burger Lovers Festival, Helsinki
24.06. Suvitien Merijakamo, Rauma
02.07. MyPub Goes Kasino -festivaali, Haapajärvi
10.08. Ravintola Terho, Mathildedahl
13.08. Aalloilla festivaali, Virolahti
19.08. Helmen venetsialaiset, Kiuruvesi
20.08. Rock Bike, Keuruu

Kuningasidea on:
Väinö Wallenius: laulu, kitara
Pole: laulu, räpit
Akipekka Alanko: basso, laulu
Jalo Nousiainen: kitara
Arttu Nousiainen: rummut
Jami Hellman: perkussiot
Samuli Luoma: buzuki, mandoliini
Veikko Niemi: koskettimet, laulu
Paavo Rantanen: saksofoni, poikkihuilu, laulu
Kalle-Pekka Kuoksa: pasuuna, laulu
Johannes Kuoksa: trumpetti, laulu

 

Instagram: @kuningasideaofficial
Facebook: Kuningasidea

Kuningasidea Spotifyssa