”Joker And Clown” on uuden kotimaisen Hard rock bändi BLADE:n ensimmäinen single tulevalta debyyttialbumilta

Valokuva: ​ Turo Myllynen ja Alina Rouvinen

BLADE on uusi suomalainen omalla soinnillaan valtavirrasta erottuva Hard-rock yhtye. Ensimmäinen single loppuvuonna julkaistavalta debyyttialbumilta on kiihkeän rytmin myötä svengaava ”Joker And Clown”.

Tämä voimasoitto on lähtöisin kitaristi Pekka Viljasen ideasta ja se on työstetty lopulliseen muotoonsa yhdessä koko bändin voimalla. Sanoituksen teemana rockin rajaton riemu, hyvä meininki ja hetkeen tarttuminen artistin näkökulmasta. ”Mä olen ehkä se biisin ja oman elämän Joker And Clown” toteaa laulusolisti ja biisin sanoittaja Pepe Tamminen. Debyyttisingle on äänitetty Magnusborgin Studiossa Marko Katajan johdolla, joka on myös miksannut tuotoksen. Masteroinnista vastaa vahvalla ammattitaidolla monien menestyneiden Hard Rock ja Heavy bändien luottomies Svante Forsbäck (Volbeat, Rammstein, Ville Valo, Sonata Arctica, Sunrise Avenue, Michael Monroe ym.)

Bändin jäsenet ovat keikkailleet yhdessä vuodesta 2016 soittaen rock -klassikoita Led Zeppelinistä Guns and Roses:iin. 2021 aikana kypsyi ajatus oman materiaalin julkaisemisesta. Pöytälaatikoista löytyi kelpo materiaalia työstöä varten ja loppuvuonna 2022 ilmestyvällä albumilla onkin bändin kaikkien jäsenien ideoista lähteneitä tuotoksia. Tulossa on monipuolinen rock -albumi, joka varmasti täyttää vaativammankin Hard Rock -musiikin diggarin odotukset. Bändin jäsenet ovat Helsinki-Lahti -akselilta ja treenikämppä sijaitsee Lahdessa.

Kokoonpano : Pepe Tamminen (laulu), Pekka Viljanen (kitara), Jaakko Paljakka (kitara), Janne Viljakainen (basso ja kosketinsoittimet) ja Henrik Hyöppönen (rummut)

Katso musiikkivideo: https://youtu.be/tz7SGNVZUe0

Kuuntele kappale musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/blade-joker-and-clown

https://www.facebook.com/Bladebandfinland
https://www.instagram.com/bladeband_finland/