IAmber tarjoilee äänekkään ja psykedeelisen tripin

Turengissa vuonna 2011 perustettu IAmber julkaisee Mercurial Shakes -nimisen albuminsa digitaalisesti elokuun 12. päivä. Jo aiemmin singlenä julkaistu maistiainen Atomist saa nyt jatkoa sinkkulohkaisusta Atavist.

Näiden kahden kappaleen kautta muodostuu käsitys levyn musiikillisesta haarukasta: kuten albumin nimikin kertoo, tunnelmat vaihtelevat äkkiväärästi. Jos Atomist oli tunnelmallisempaa pohdiskelua, tällä kertaa asia esitetään raastavammalla ja aggressiivisemmalla ulosannilla. Vaihtoehtorockin sekä joidenkin post-etuliitteellä merkittyjen äänekkäiden genrejen tutkailijat todennäköisesti kuulevat tuttuja kaikuja kappaleen seasta.

Biisin oheen tehdylle videolle yhtye on puolestaan hakenut psykedeelistä ja melko abstraktia trippiä, kuitenkin kappaleen aihepiirejä mahdollisuuksien mukaan sivuten. Atavist -kappaleen yksi tulkinta voikin olla jo unohdetuiksi luultujen asioiden tai tapojen uudelleen esiintyminen.

"Temaattisesti Atavist on edellisen Atomist -singlen pari. Edelleen pyöritään ajan kehissä, mutta mukana on myös tavallaan determinististä pohdintaa. Toivomuksena olisi, että ihmisellä olisi ymmärrystä pyrkiä hyppäämään ulos kyseisestä kehästä, jotta toistuvat vääryydet ja typeryydet voitaisiin välttää. Kappaleen väliosa sisältää myös tuotantomme kauneimman kitarasoolon”, toteaa yhtyeen basisti Teemu Elo biisikaksikosta.

Kokoonpano:
Olliveikko Silvonen - laulu & kitara
Antti Harju - kitara
Teemu Elo - basso
Sami Korhonen - rummut

Diskografia:
Mercurial Shakes (2022)
Rueris (2016)
Agalma (2014)
True Will Directs the Path -EP (2018)

Linkit:
Bandcamp: https://iamber.bandcamp.com/
Spotify: https://spoti.fi/37BxSjK
Instagram: https://www.instagram.com/iamberband/
YouTube: https://bit.ly/3ypN0LQ
Facebook: https://www.facebook.com/iamberband

Katso aiemmin julkaistu Atomist-video:
https://www.youtube.com/watch?v=QWgtp9AVsvo