Suomen suosituimpiin kesätapahtumiin lukeutuva Seinäjoen Tangomarkkinat palasi uudistuneena kaksi kesää kestäneeltä koronatauolta houkutellen heti paikalle 40 000 kävijää. Suorissa tv-lähetyksissä ratkottiin 36. kerran uudet tangokuninkaalliset. Lähetyksiä seurasi eri kanavissa arviolta noin 300 000 katsojaa. Luku kasvaa vielä, sillä laulukilpailun finaalista tulee yleisön pyynnöstä toinen uusinta tv-kanavalla 17 ensi lauantaina (16.7.) klo 10 alkaen.

Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä suorastaan riemuitsi tapahtuman tuomasta tunnelmasta:

- Tätä on kaivattu. elämää ja säpinää tapahtumien suurkaupungin kaduille. Seinäjoki on suorastaan riippuvainen tapahtumista ja nyt ovet ovat vihdoin taas auki. Ennakkoon oli epävarmuutta, kuinka ihmiset uskaltautuvat liikkeelle ja miten rohkeatkin uudistukset otetaan vastaan. Oli ilahduttavaa huomata, että epäilyt olivat turhia. Keskusta sykki vanhaan malliin ja tunnelma oli sekä vauhdikas että lämminhenkinen, kiitteli kaupunginjohtaja Kiiskilä.

Tangomarkkinoiden tuore toimitusjohtaja Pasi Ojala lähestyi pandemia-ajan jälkeistä tilannetta nöyränä:

- Toki me jäimme ymmärrettävästi koronaa edeltäneiden vuosien ennätysluvuista. Sen myötä moni panostus oli samalla investointi tulevaisuuteen. Haimme myös kävijämäärien laskentakaavaamme realismia, joka poikkeaa aiemmasta ja näin ollen luvut eivät ole suoraan vertailukelpoisia. Saatu palaute sekä yleisöltä että kumppaneilta osoittaa, että olemme oikealla tiellä. Aina löytyy toki parannettavaa, ja teemme töitä sen eteen että tapahtuma kehittyy vuosi vuodelta ja asiakkaat viihtyvät. Ehkä kaikkein parasta tapahtumassa oli esiintyneiltä artisteilta ja uusilta tangokuninkaallisilta saadut vuolaat kehut. Pienen hengähdystauon jälkeen analysoimme ruusut ja risut, jotta saamme tulevien vuosien tangotapahtumista entistäkin viihdyttävämpiä, tangojohtaja Ojala summasi.

Seinäjoen Tangomarkkinat tarjosi musiikin ystäville monipuolista ohjelmaa. Tangokadun Satumaa-lavalla kuultiin tuttuun tapaan aiempien vuosien kuninkaallisten esiintymisiä, sekä muita tanssivan kansan suosikkeja. Lavan edustan yli 500 neliöinen tanssilattia tarjosi yleisölle hyvät puitteet laittaa jalalla koreasti. Katulavalla esiintyi monia maamme eturivin artisteja kuten Samuli Edelmann, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Matti ja Teppo sekä Erika Vikman. Seinäjoki Areenalla viihdyttiin Waltteri Torikan, Saara Aallon, Teemu Roivaisen ja Arja Korisevan perjantaisessa Viihdekonsertissa sekä jännitettiin Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaalin karsinnassa torstaina ja Laulukilpailun Finaalissa lauantaina. Myös ilmaistapahtumat kuten avajaiskulkue ja Keskustorin avajaiset, ilmaistanssit Raviskalla ja Ideaparkin finalistivierailu keräsivät hyvin yleisöä. Tunnelma Seinäjoen Tangomarkkinoilla oli hyvä ja lämminhenkinen, eikä järjestyshäiriöitä ollut.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailu huipentui lauantaina Seinäjoki Areenalla järjestettyyn Finaaliin, jossa uusiksi Tangokuninkaallisiksi kruunattiin 30-vuotias Heta Halonen (Pori) ja 29-vuotias Keijo Hietikko (Jalasjärvi). Sekä Finaalin Karsinnan ja Finaalin juonsivat Seinäjoelta kotoisin olevat Susanna Laine ja HP Parviainen. Laulukilpailun ja perjantaisen Viihdekonsertin musiikista vastasi TV:stäkin tuttu Sami Pitkämön 15-henkinen orkesteri. Tapahtuman televisioinnista vastasi Tango-TV, jonka toteuttaa tuotantoyhtiö Rockway kanavapaikalla 17. Televisiolähetyksen lisäsi sekä Finaalin Karsinta että Finaali olivat katsottavissa suorana DNA:n tv-hubilla ja verkossa osoitteessa pulsea.fi/tangotv.