Suvi Karjula & In The Mood julkaisevat hippikauden kappaleen Ukrainan sodan ahdistukseen

In The Mood & Suvi Karjula yllättävät englanninkielisellä hittikappaleella, jonka ensiesitys kuultiin vuonna 1970 laulaja-biisintekijä Joni Mitchellin levyttämänä ja esittämänä. Upea kappale päätettiin levyttää In The Moodin sovittamana alkuperäisellä kielellä. Kappale vie Woodstockin hippifestivaalien seesteiseen tunnelmaan.

Woodstock - Spotify

In The Mood on oman genrensä ykkösiä Suomen tähtitaivaalla. Keikkakalenteri on täynnä, ja suosiolle ei näy loppua. Solisti Suvi Karjula kertoo, miksi kappale julkaistaan englanniksi:

- Syystalvella 2021 ajeltiin keikalta kotiin joku sunnuntaipäivä, ja kuuntelin luureilla kappaletta. Aloin kirjoittaa ja hetkessä syntyi suomenkielinen teksti, "Uni" -nimeltään. Kuukausia myöhemmin alkoi Ukrainan sota. Päätimme levyttää biisin purkaaksemme ahdistusta ja huolta, minkä Venäjän hyökkäys Ukrainaan sai aikaan koko yhtyeessämme. Etenkin rumpalissamme Dmitrissä, joka on puoliksi ukrainalainen.

- Äänitimme biisin VK-Studiolla valmiiksi, ja kyselimme lupaa Joni Mitchellin asianajaja-armeijalta. Käännöslupaa ei yllättäen tullutkaan. Harmitus oli kova, mutta päätimme julkaista kappaleen silti, englanniksi, alkuperäisellä tekstillä. Keikoilla kappaleesta soi myös suomenkielinen versio.

- Tämä on mielestäni yksi meidän moodipartion onnistuneimmista levytyksistä. Hippiajan rauhaa ja rakkautta syleilevä teksti on alati ajankohtainen. Kunpa ihmiset ymmärtäisivät, että olemme tosiaan tähtipölyä. Yhtä ja samaa kaikki.

Singen kansi on Suvin maalaama taulu (arkyylimaalaus), jossa hohtaa keltainen auringonkukkapelto.

Katso keikkakalenteri

Suvi Karjula, laulu, kitara
Ilari Haavisto, kitara, laulu
Paavo Rahkila, basso, laulu
Toni Kälviäinen, urut, haitari
Dmitri Dmitrenko, rummut, laulu

Keikkamyynti: MagnumLive

Facebook
Instagram
Spotify