As I May laittaa moderniin metalliinsa uutta vauhtia Traitor-singlellä ja -videolla

Mikkeliläislähtöisellä bändillä oli mittava Euroopan-kiertue heinäkuussa

Vuonna 2016 Mikkelissä perustettu modernin ja melodisen metallin sanansaattaja As I May pistää entistä tiukempaa vauhtia silmään. Musiikkiaan core-mausteilla höystävä nelikko julkaisee tulevan Euroopan-kiertueen kynnyksellä singlen Traitor, joka edustaa hieman totuttua erilaisempaa As I Mayta.

"Traitor on uuden aikakauden alku. Soundimaailmaa on suunniteltu huolella, ja se tarvitsikin koeponnistuksen. Kitarat ja rytmiosasto ovat entistä tiukemmassa nipussa, mikä taas vapauttaa tilaa lauluvoimalle, jota löytyy kolmen laulajan voimin. Myös koneosasto löytää paremmin paikkansa tässä biisissä, joka iskee nuppiin kuin metrin halko. Biisi myös kaivertaa mallia tuleville julkaisuille", yhtyeestä todetaan.

Infernossa eilen ensinäyttönsä saanut kappaleen musiikkivideo vie yhtyeen neonvalojen maailmaan esitellen samalla bändin soitto- ja laulutaitoja.

"Traitorin musiikkivideon idean takana oli cyber punk -teema, joka oli pyörinyt ilmoilla jo jonkin aikaa. Bändi muutti uusiin tiloihin vuoden alussa, ja vanhan kasarmin pommisuojan tilat sopivat hyvin tämän idean käyttämiseen. Mallina videolla toimii pieksämäkeläinen Milana, jonka suoritus istuu videon teemaan aivan huikealla tavalla. Valaistusmaailman loi Mikko Harju ja kuvauksesta vastasi Kimmo Pulliainen."

Pikkuhiljaa kolmatta pitkäsoittoaan valmisteleva As I May joutui koronan takia odottamaan lähes kolme vuotta isoa Euroopan-kiertuetta, joka jo vuonna 2019 sovittiin tehtäväksi yhdessä brasilialaisen death metal -bändi Semblantin kanssa. Viitisen kertaa lykätty rundi toteutuui lopultakin nyt heinäkuussa, ja luvassa oli 20 keikkaa vanhalla mantereella. Lisäksi bändi esiintyy elokuussa tanskalaisella Naestved Metalfestillä.

20.8. Naestved Metalfest DK

As I May on:

Lasse Hiltunen – laulu, kitara
Jani Valhola – kitara, laulu
Tipi Nokelainen – laulu, basso
Leevi Räsänen – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM