Modernia rockia groove edellä – TANELI julkaisi ensimmäisen englanninkielisen singlensä

When The Stars Begin To Fall -kappale mursi tragedian luomat muurit musiikin tekemisen ympäriltä

Helsingistä käsin operoiva TANELI julkaisi 1.7 ensimmäisen englanninkielisen sinkkunsa When The Stars Begin To Fall. Kappaleen tarina juontaa juurensa tämän vuoden alkuun, jolloin sanoinkuvailematon perhetragedia sai vokalisti Daniel Jakobssonin turtuneena kyseenalaistamaan kykynsä tehdä musiikkia enää koskaan.

Basisti ja yhtyeen luova moottori Taneli Tulkki jatkoi kuitenkin demojen lähettelyä ja uskoi, että musiikki voisi vielä antaa voimaa kriisiä läpikäyvälle bändikaverille.

Yhtäkkiä tämä kappale mursi kaikki suojamuurini. Kappale tuntui välineeltä kertoa jotain tärkeää. Tarinan, joka tulisi kertoa. En uskonut pystyväni enää tekemään musiikkia, mutta tämä laulu kirjoitti itsensä", tunnustaa Jakobsson ja jatkaa:

"Nykynuoret joutuvat kohtaamaan valtavan haasteen pelkästään yrittäessään löytää itsensä ja paikkansa tässä mahdottomien standardien täyttämässä maailmassa. On mahdotonta elää joka päivä televisiossa, mainoksissa sekä somesyötteissä kohtaamiemme ideaalien mukaan.

Vastaan voi tulla hetkiä, milloin tämä taistelu on yksinkertaisesti liikaa. Seurauksia olen päässyt todistamaan henkilökohtaisesti ja on välttämätöntä, että teemme kaikkemme nykytilanteen muuttamiseksi", Jakobsson niputtaa.

TANELI syntyi pandemia-aikana rakkaudesta musiikkiin ja luovien alojen sulkemisen pelosta. Basisti Taneli Tulkilla (Jessica Wolff) oli vuolas ja jatkuva musiikillisten ideoiden virta, joka piti ohjata johonkin. Tulkin tavattua vokalisti Daniel Jakobssonin (Superdiesel) palaset loksahtivat kohdilleen.

"Musiikkimme ytimessä on aina ollut groove, rock ja musiikin ilo. Tämä biisi ei tee asiaan poikkeusta, vaikka olosuhteet sen syntymiselle olivatkin varsin poikkeukselliset", kommentoi Tulkki tuoretta singleä.

Bändin debyyttisingle Nakna sai ylistävää palautetta Soundin demoarvioissa ja sitä kuvailtiin Red Hot Chili Peppersin, Kings of Leonin ja Kentin sekoitukseksi. Bändin yhteinen rakkaus Kentiin oli myös syynä ensimmäisten julkaisujen ruotsinkielisyyteen.

When The Stars Begin To Fall ohjaa TANELI:n uuteen suuntaan matkallaan. Matkalla, jonka polttoaineena ovat vilpitön rakkaus musiikintekoon ja aikomus parantaa maailmaa, vaikka sitten vain pelastamalla satunnaisen kuulijan perjantai-ilta soittamalla tajunnanräjäyttävä keikka.

TANELI | INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY | TIKTOK