Proge-alternativen kuuma tulokas Frozen Factory julkaisi raskaasti grungehtavan The Depths Of Hell -sinkkunsa

Synkällä sanomalla varusteltu kappale on lohkaistu tulevalta Of Pearls And Perils -albumilta

Helsinkiläinen Frozen Factory on ollut viime aikoina liikekannalla 23.9. julkaistavan täyspitkän Of Pearls and Perils -albuminsa pohjalta. Alternative metallin ja progressiivisen rockin aineksista omaleimaisen keitoksensa sekoitteleva yhtye on tähän mennessä lohkonut albumilta kappaleet Loud, Lazy, Late sekä Host With the Most.

Uunituore The Depths Of Hell -single on yhtyeen raskainta tuotantoa. Grungehtavasti eteenpäin jyräävän kappaleen sanoitukset kertovat ihmiskunnan epätoivoisesta tulevaisuudesta.

”Planeettamme luonnollinen tasapaino on järkkynyt, ja menetämme mahdollisuutemme asioiden korjaamiseksi äänestämällä väärät ihmiset hoitamaan asioita. Ainoa suunta mihin olemme nyt menossa, on kuuma ja anteeksiantamaton maanpäällinen helvetti. Toivon, että pystyisimme ennaltaehkäisemään suurimman osan tulevasta tuhosta ja se on se voima, joka ajaa minut kirjoittamaan näistä aiheista”, laulaja Stephen Baker kertoo.

Uusi kappale sai alkunsa yhtyeen basisti-tuottaja Tomi Hassisen kynästä. Biisin demo toi kappaleen sanoittaneelle Bakerille välittömästi mieleen ihmiskuntaa odottavat kauhut.

Tomi on suuri Alice in Chains -fani ja tässä kappaleessa sen vaikutukset kuuluvat selvästi. Biisissä on riitasointuinen ja häiriintynyt tunnelma. Kun Tomi soitti minulle kappaleen demon, mieleeni tulivat heti manalan tuliset pätsit odottamassa meitä. Tiedän että se kuulostaa hieman kliseiseltä, mutta olen varma että samat mielikuvat valtaavat myös kuulijan”, Baker kertoo.

Jatkuvasti uutta musiikkia luova yhtye on julkaissut aiemmin levyt Planted Feet ja The First Liquidation EP. Frozen Factoryn toinen pitkäsoitto Of Pearls And Perils vie bändin yhä pidemmälle omalla linjallaan.

Frozen Factory on:
Stephen Baker – laulu
Mici Ehnqvist – kitara
Johnny Koivumäki – kitara
Tomi Hassinen – basso, koskettimet
Marianne Heikkinen – rummut

FROZEN FACTORY | INSTAGRAM | FACEBOOK | SPOTIFY