Savon progekuninkaiden voitokas paluu

Vuonna 2009 perustettu progressiivista rock-musiikkia soittava Makrofagi julkaisee Musta Ovi -nimeä kantavan toisen kokopitkän albuminsa 20. lokakuuta.

Yhtye on näyttänyt viettäneen hiljaiseloa jo muutaman vuoden ajan, mutta todellisuudessa pinnan alla on muhinut pitkä prosessi konsepti-albumia rakentaessa. Kokoonpano on ottanut tavoitteekseen käyttää kaiken potentiaalinsa, niin soittotaidon, kuin sanoitusten ja sovitustenkin osalta tehdäkseen niin hyvän teemallisen kokonaisuuden kuin mahdollista.

Makrofagi ei tapansa mukaan pysy yhdessä lestissä koko levyn mittaa, vaan vaikutteita ja viittauksia eri musiikkityyleihin sekä klassikkoteoksiin on ripoteltu pitkin levyä. Yhtye on hakenut teokselleen myös erilaisia tunnelmia, osan kappaleista lipuessa kepeämmin eteenpäin kun osa puolestaan runnotaan läpi vaikka kivisen seinän. Lyriikoihin on haettu vaikutteita niin vanhoista kansanrunoista kuin Eino Leinon teoksista.

”Mustan oven tarina on odottanut kertojaansa jo Makrofagin edellisten julkaisujen kohdalla sillä viittauksia levyn tapahtumiin löytyy jo muutaman vanhemman kappaleen teksteistä. Levy on tarinallinen teemalevy, jossa seurataan kivenhakkaajan matkaa myyttisen mustan oven taakse, korruptoituneen kuninkaan manaamien demonien repiessä kotiplaneettaa kappaleiksi,” yhtyeen laulaja Anttu Röntynen avaa tulevan levyn teemaa.

Nyt musiikkivideonakin julkaistava kappale Varjot kertoo kuninkaan sekaisista houreunista, muinaisista ennustuksista ja pelastuksesta, joka odottaa Mustan oven takana varjojen hiipiessä manalasta ihmisten maille.

Kokoonpano:
Anttu Röntynen - laulu
Aku Korhonen - kitara
Jyri Luostarinen - basso
Niilo Koslonen - koskettimet
Kalle Sedergren - rummut

Diskografia:
Musta Ovi (Albumi) 2022
Makrofagi (Albumi) 2018
Ne ovat aina liian lähellä (EP) 2014
Katujen lapset (EP) 2013
Kummitusjuna (EP) 2012
Babylon (EP) 2011

Linkit:
Bandcamp: https://makrofagi.bandcamp.com/
Spotify: https://spoti.fi/3zDv5S2
Instagram: https://www.instagram.com/makrofagiofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/user/MakrofagiOfficial
Facebook: https://www.facebook.com/makrofagi