Thelise julkaisi debyyttialbuminsa Ihmissuhdeanarkisti – "Aloin kyseenalaistaa sääntöjä, joita oon itsekin noudattanut"

Kuuntele tästä

Elektropop-artisti Thelise julkaisi tänään ihmissuhteisiin liittyviä pohdintoja käsittelevän debyyttialbuminsa Ihmissuhdeanarkisti. Thelise tuo kappaleilla rohkeasti esiin ajatuksia, joita monilla on, mutta harvemmin uskalletaan sanoa ääneen.

"Levynteon aikana huomasin kirjoittavani usein biisejä siitä ristiriidasta, et vaik elämässä olis se oikeelta tuntuva tyyppi, niin silti saattaa kokea vahvoja vapaudenkaipuun fiiliksiä. Mulla oli voimakas tarve purkaa tätä ristiriitaa teksteihin, ja ku päästin niitä asioita ulos, se muutti mun elämää ja avas tien ulos sieltä pään sisäisestä pohdinnasta ja ahdistuksesta. Aloin kyseenalaistaa erilaisia suhteisiin liitettäviä sääntöjä ja rajoituksia, joita oon itsekin noudattanut. Ekan sinkun kohdalla tutustuin ihmissuhdeanarkismi-termiin ja huomasin, et siinä on paljon järkee. Tuntu vapauttavalta ajatella, et kiellettyinä pidettyjä tunteita ei tarvitsiskaan peitellä. Ja että sekin on ok, et elää elämän aikana monenlaisissa suhteissa. Ihminen muovautuu.", Thelise pohtii.

Albumin on tuottanut mm. PMMP:stä sekä Vesalan ja Jenni Vartiaisen bändeistä tuttu Juho Vehmanen, joka on lisäksi levyltä löytyvän Melankoliaa-yhteisbiisin toinen esittäjistä. Kappaleiden tekstit ovat Thelisen ja Vehmasen kirjoittamia. Albumin visuaalista ilmettä ovat olleet rakentamassa Thelisen lisäksi joukko alansa huippuammattilaisia, kuten ohjaaja Janne Rehmonen, meikkitaiteilija Miia Ollula, stylisti Aalto Asplund, valokuvaaja Mona Salminen ja graafinen suunnittelija Maria "Bifu" Ahonen.

Bianca-Pop Musicilla musiikkia julkaiseva Thelise juhlisti albumin levyjulkkareita CoolHead LIVE :ssä Helsingissä 10. elokuuta.

Ihmissuhdeanarkisti
1. Olisiksä mun
2. Voiks vielä vaihtaa elämää
3. Melankoliaa feat. Helsinski
4. Hold My Tequila
5. Lähtölaulu
6. Fetissi
7. Timanttii
8. Mannerlaatat
9. Diagnoosi
10. Rakkaudella, Petra

Thelise
Instagram | TikTok | Facebook | YouTube | OnlyFans