Melankolisen oulurockin kirkkain lipunkantaja Tuohimaa julkaisee III-levyn 28.10, tänään tuplasinglen verran maistiaisia tarjolla

Ansiokasta ja oululaisittain osuvan synkeää rock-uraansa tekevä Tuohimaa julkaisee uuden roomalaisella numerolla III nimetyn kokopitkän studioalbuminsa 28. lokakuuta, ja tänään tulevasta saadaan kahden biisin maistiaiset kertaheitolla: Sinkut Pimeää ja Tyhjää sekä Mennyt ei takaisin tuu kuvastavat hyvin tulevan albumikokonaisuuden antia.

"Korona-aikana meidän piti tehdä paljon ja olla luovia, mutta meidät valtasi totaalinen lamaannus ja emme saaneet oikein mitään aikaan. Ainakin vuosi ihmeteltiin, odoteltiin ilman keikkoja ja sitten ryhdyttiin hommiin. Meillä syntyi levyllinen reippaita keikkaralleja ja parikymmentä vähän synkempää ja syvällisempää biisiä. Kevyemmät rallit odottelevat julkaisuaan, mutta tämä kokoelma haluttiin julkaista nyt, koska nämä biisit jotenkin sopivat tähän aikaan ja globaliin kaaoksen, minkä keskellä kollektiivisesti elämme ja tätä hulluutta yhdessä seuraamme ja koemme", bändi luonnehtii.

Vaikka biisien tematiikka onkin ehkä synkkä ja pohdiskeleva, niin silti kaiken takana on kuitenkin toivo ja usko parempaan. Musiikillisesti ja soundillisesti bändi on palannut taas lähemmäksi raskaita alkujuuriaan. Myös uusia tuulia on saatu mukaan kosketinsoittaja Marco Sneckin liityttyä Tuohimaan virallisesksi jäseneksi.

Yhtyeen voimahahmo Lauri Tuohimaa kertoo:

”Henkilökohtainen elämä on ollut rimpuilua oman mielenterveyden, jaksamisen ja riittämättömyyden tunteen kanssa, voimavarat ovat olleet todella koetuksella. Kitaraan tarttuminen on tuntunut välillä ylivoimaiselta, mutta aina se on auttanut purkamaan mollisävelmiä sisältä ulos. Elämä voittaa ehkä sittenkin."

"Levyn tekstit ovat suoraan omasta elämästä. Vaikka sitä yrittää tehdä kaiken oikein ja hyvin, niin siltikään mistään ei tunnu tulevan mitään. Oululainen sanontahan kuuluukin, että 'Ei se tästä', ja sitä me pyöritellään omissa päissämme pubin pöydässä, talouskaljatuoppien ääressä.

Hirtehisesti bändi muotoileekin meiningit lauseeseen: Eniten vituttaa kaikki!

 
Tulevat keikat päivittyvät yhtyeen sivulle ja sosiaalisen median kanaviin.

 

www.tuohimaaband.fi