Takana vuosikymmen ja yli 1300 keikkaa supersuositussa bilebändissä, TUPE astuu parrasvaloihin sooloartistina debyyttisinglellään

Apulannan Ruisrockin päälavalla jo vuonna 2008 vierailijana loistaneesta TUPEsta alias Tuomas Hillervosta on kuoriutunut vuosien mittaan upea uusi suomalainen poprock-artisti, joka astuu nyt parrasvaloihin täydellä vauhdilla.

Esimerkiksi Anssi Kelan tai Lauri Tähkän kanssa samalla musiikillisellä kentällä operoivan TUPEn tarttuvat esikoissinglet Ruissalon laivat ja Linda julkaistiin hiljaisesti streaming-palveluihin aiemmin tänä vuonna, valmistaen pohjaa nyt julkaistulle KAPINASYDÄN-singlelle. Biisin soundit saivat loppusilauksen muun muassa Kaija Koon isoja hittejä työstäneen Jesse Vainion miksauksessa sekiä Svante Forsbäckin masteroinnissa.

"Kapinasydän nimi oli pyörinyt mulla mielessä jo vuosia, ja sitten kun alettiin Nikon kanssa kirjoittamaan sitä, se löysi lopullisen muotonsa loppuen lopuksi melko nopeasti. Aika monen session jälkeen päästiin viimein jyvälle ja loppu onkin sitä itseään – Kapinasydäntä", TUPE kertoo.

Ensimaistiaiset keikkailuun Tupe sai jo 90-luvulla. Rummut roudattiin viikonloppuisin kemiläisestä autotallista ympäri Meri-Lappia aina kuin vaan mahdollista.

Kemissä syntynyt muusikko kokee olevansa yhtä lailla myös salolainen – muuttihan TUPE Saloon 15-vuotiaana, ja tuo muutto toi tullessaan myös oman musiikin säveltämisen ja lisää keikkailua. Samalla löytyi myös tulevassa biisissä mainittu Bon Jovi, jonka esimerkki niin biisien tekemisestä kuin alasta yleensäkin vei TUPEa jälleen eteenpäin. Muutama vuosi siitä TUPE jo soitti Joku Paikallinen Bändi -bilebändin riveissä yli 1300 keikkaa ympäri Suomen, ja samalla tuo menestys mahdollisti TUPEn siirtymisen täysipäiväiseksi muusikoksi.

”Esiintymisen peruskoulu eli 1000 keikkaa on siis käyty”, hän hymyilee.

Vuosikymmenen riemuretki ympäri Suomen sai aikaan myös sen, että nälkä tehdä omia biisejä kasvoi hyvällä tavalla sietämättömäksi. Nyt TUPE, tuottaja Topi Kilpinen sekä lyriikoiden kirjoittamiseen osallistunut Niko Salmela paljastavat uuden poprock-hitin KAPINASYDÄN. Kuten aina, myös KAPINASYDÄN-singlellä tärkeää on se, miten se toimii livenä ja millaisen tarinan biisi kertoo.

KAPINASYDÄN-singlellä kumarretaan takavuosien rockjättiläisille ja suomirockin pioneereille sekä tutkitaan tämän päivän poppia. Kapinasydämet kulkevat rohkeasti omaa polkuaan, eikä ulkopuolisten arvostelujen anneta vaikuttaa. Jokainen meistä on omalla tavallaan Kapinasydän ja sitä kannattaa vaalia. Koko biisissä kiteytyy hyvin myös mitä TUPE on, Kapinasydän unelmavuorilla”, TUPE sanoo.

 

www.facebook.com/tupemusic
www.instagram.com/tupemusic
YouTube