Sielukasta indie poppia luova Emmy June julkaisi Save Yourself -singlen tulevalta debyyttialbumiltaan

”Lähdimme tekemään sielukasta indiepoppia, mutta vihaista rokkiahan siitä tuli.”

Savuinen jazzbaari, ysäri-vibat, utuiset kitarat ja sydämen asioita työstävä laulu ovat laulaja-lauluntekijä Emmy Junen musiikin peruspilareita. Bändivetoista popmusiikkia tehtaileva Emmy June on itseoppinut lauluntekijä, joka on kirjoittanut musiikkia vuodesta 2015 lähtien ja keikkaillut soul/roots-vaikutteisella musiikillaan vuodesta 2017 lähtien.

Nyt julkaistava single Save Yourself on hienoja mielleyhtymiä herättävä surf rock -henkinen kappale, jonka Emmy June on itse sanoittanut ja säveltänyt. Tuottajana toimii Aapo Kauppinen, jonka käsialaa ovat myös instrumenttien sovitus sekä muun muassa kitararaidat.

Save Yourself on kuin suoraan Tarantino-elokuvien takaa-ajokohtauksista. Biisissä yhdistyy häpeilemätön teksti, sisukas lauluääni ja vauhdikas bändisoitto. Kaiken kruunaa Ukko Heinosen hengästyttävä saksofonisoolo”, laulaja kertoo.

Save Yourself tekee seuraa huhtikuussa julkaistulle debyyttisinglelle We’re Not Meant To Be ja on osa tammikuussa julkaistavaa Emmy Junen debyyttialbumia.

Tulevalle debyytti-pitkäsoitolleni lähdimme tekemään sielukasta indiepoppia, mutta emme voineet vastustaa tätä kappaletta, joka löytyi vanhoista demoistani – vihaista rokkiahan siitä tuli! Unelmani olisi saada kappale johonkin elokuvaan tai vaikkapa urheilukoosteen taustalle”, Emmy June kertoo.

Tammikuussa julkaistava esikoisalbumi esittelee monipuolisen artistin, jonka musiikilliset vaikutteet tulevat popin ja rokin eri aikakausilta. Artistin kappaleet käsittelevät mm. aikuistumista sekä erimuotoisia ihmissuhteita. Elämä ei mene aina suunnitellusti ja se saa kuulua myös soitannollisesti.

Emmy Junen live-kokoonpano on:
Emmy June - Laulu
Aapo Kauppinen - Kitara/urut
Ukko Heinonen - Saksofoni
Jaakko Pöyhönen - Rummut/perkussiot
Janne Kinnunen - Basso

EMMY JUNE | INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY