Frailin uusin singlejulkaisu “Save A Life Tonight” on herkkä kuvaus lapsen menettämisen pelosta

Valokuvaaja: Jarno Hämäläinen

Frail jatkaa tulevan levynsä singlejulkaisuja esittelemällä herkän ja puhdasverisen amerikan rock -kappaleen “Save A Life Tonight”. Julkaisu on jatkoa ensimmäiselle singlelle “Children of Depravity”, joka on saanut erinomaisen vastaanoton päätyen muun muassa Spotifyn “Metallia Suomesta” soittolistalle.

Kuuntele kappale musiikkipalveluista: https://push.fm/fl/frail-salt

Laulu suoraan sydänsairaalasta
Nyt julkaistu “Save A Life Tonight” esittelee bändin nimen mukaisesti hauraan puolen Frailin tulevan levyn tuotannosta. Kappale käsittelee aihetta, johon useimmissa perheissä on valitettavan helppo samaistua - lapsen menettämisen pelko.
- “Save A Life Tonight” on minulle todella henkilökohtainen ja merkityksellinen kappale. Se kuvaa tunteitani ja ajatuksia hetkellä, jolloin lääkärit lähtevät viemään sedatiivia saanutta ja epämääräisiä juttuja sopertavaa lastani avosydänleikkaukseen. Kun leikkaussalin ovi meni kiinni, päässäni kohisi pelon, epäreiluuden ja avuttomuuden sinfonia. Muistan huutaneeni ylös 'Rankaise minua äläkä tuota lasta!'” sanoo kappaleen kirjoittaja Tarmo Kellomäki.

Musiikillisesti “Save A Life Tonight” on yhdistelmä modernia melodista alternative rockia maustettuna kitaristi Joel Hekkalan repivällä huudolla. Frail on tyypillisesti tunnettu isoista syna- ja jousisovituksistaan, mutta “Save A Life Tonight” nojaa vahvasti kitaravetoisuuteen. Vaikka musiikillisesti suoria verrokkeja ei kappaleelle nimeäisikään, SALT todennäköisesti löytää tiensä Three Days Gracen, Breaking Benjamininin ja Shinedownin musiikista pitävien soittolistoille.
Tarinan lisäksi kappaleesta tekee erityisen myös se, että siinä esiintyy vierailevana artistina Tarmo Kellomäen muusikkopoika Roope Kellomäki. Roope vastaa kappaleen särökitara -osuuksista.

- “Menemättä yksityiskohtiin, kappale ei kerro Roope-pojastani. Halusin kuitenkin, että Roope tulee kappaleelle mukaan, koska aihe on kuitenkin koskettanut koko perhettäni. Tämä oli tärkeää myös kappaleesta kertovalle henkilölle. Niin ja olihan se isänä aika veret seisauttavaa nauhoittaa tällaista tarinaa, oman pojan paahtaessa tavaraa narulle. Tärkeä hetki.” toteaa Kellomäki.

Frail on aloittanut keikkailun syksyn aikana ja jatkaa live-esiintymisiään ympäri Suomen tulevien single-julkaisujensa myötä.

Frail on:
Tarmo Kellomäki - laulu
Joel Hekkala - kitarat
Otto Kulhomäki - basso
Jussi Järvi - rummut

https://www.facebook.com/frailmusic/
https://www.instagram.com/frail_music/
https://spoti.fi/3BFaxtK