Amberian Dawnilta ABBA-coveralbumi joulukuussa, Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) -single ulkona tänään videon kera

Genreaitoja rikkova Amberian Dawn ei kaihda eri musiikkityylien kokeilemista tai nostalgisten korvamatojen sekoittamista eidän omaan, tunnistettavaan soundiinsa. Tänään julkaistulla Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) -singlellä laulaja Caprin enkelimäinen ääni kohtaa eeppiset äänimaisemat ja lopputulos on aivan uudenlainen metallikokemus tunnetusta ABBA-hitistä.

Biisi sai seurakseen juuri julkaistun lyriikkavideon, jonka voit nyt katsoa täältä.

Single saa pian jatkoa kokonaisen albumin mitalta, kun Amberian Dawn julkaisee Take A Chance – A Metal Tribute to ABBA -albumin 2. päivänä joulukuuta. Napalm Recordsin kautta ilmestyvä levy on kunnianosoitus yhdelle bändin suurimmista innoittajista ja tarjoaa aivan uudenlaista kulmaa metalligenreen.

Tämä biisi oli helppo valinta mukaan levylle”, yhtyeen mastermind Tuomas Seppälä kertoo Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) -singlestä. “Biisi on todellinen mestariteos, ja se taipui yllättävän vaivattomasti myös metalliversioksi. Harkitsin hetken kappaleen kuuluisan melodian soittamista sähkökitaralla, muta päätin kuitenkin pitää sen koskettimilla soitettuna, kuten alkuperäinenkin. Capri laulaa tässä uskomattoman hienosti, taas kerran. Ja basistimme pääsee kappaleen keskiosassa släppäämään ensimmäistä kertaa koskaan! Tätä ei metallimusiikissa usein kuule.”

Take A Chance – A Metal Tribute to ABBA sisältää ikivihreitä kuten Mamma Mia sekä Super Trouper, ruotsalaisnelikon energisiä pop-helmiä sekä Like An Angel Walking Through My Roomin kaltaisia, metalliballadeiksi sovitettuja hitureita.

Minun oli oikeastaan pakko tehdä tämä levy”, Seppälä jatkaa. “Meillä oli niin hauskaa äänittäessämme Lay All Your Love On Me -coveria vuonna 2019, että päätös kokonaisen ABBA-albumin tekemisestä oli helppo. Kappaleet valittiin tarkkaan, ja vaikka siellä on jättihittejä mukana, coveroimme myös henkilökohtaisia suosikkejani kuten The Day Before You Came. Äänitysprosessi oli lopulta melkoinen koettelemus meille kaikille, mutta olemme sataprosenttisen tyytyväisiä lopputulokseen. Tämä levy todella soundaa Amberian Dawn -albumilta.”

Take A Chance – A Metal Tribute to ABBA -kappalelista:
1. Super Trouper
2. Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
3. SOS
4. Head Over Heels
5. The Day Before You Came
6. Angeleyes
7. That's Me
8. Mamma Mia
9. Under Attack
10. Like An Angel Passing Through My Room
11. Lay All Your Love On Me

Amberian Dawn on:

Capri - laulu
Tuomas Seppälä - koskettimet
Emil Pohjalainen - kitara
Jukka Hoffren - basso
Joonas Pykäläaho – rummut

 

Facebook
Instagram
Twitter
Website