Tampereen Komediateatterin kesä naurattaa

Tampereen Komediateatterissa nähdään ensi kesänä riemukas menestyskomedia maailmalta: Yksi mies, kaksi pomoa. Ensi-ilta koittaa kesäteatterin uusitussa katsomossa 8.6. klo 18.

Esityskausi on 7.6.–12.8.2023 ja liput tulevit myyntiin perjantaina.

Näytelmä pohjautuu Carlo Goldonin klassikkoilotteluun Kahden herran palvelija. Tästä mestariteoksesta uusitun sovituksen on dramatisoinut Richard Bean, joka on sijoittanut tapahtumat onnistuneesti Brightonin rantakaupungin sykkeeseen, vuoteen 1963.

Panu Raipia saa ohjattavakseen varsinaisen komedian ykkösnyrkin. Rooleissa nähdään taiturit Mika Nuojua, Ilmari Saarelainen, Jaana Saarinen, Marika Heiskanen, Aku Sajakorpi, Jere Riihinen, Idalilja Raipia, Kake Aunesneva ja Jaakko Wuolijoki.

Lavastus syntyy Oskari Löytösen idearikkaissa käsissä ja 1960-luvun tunnelman pukuihin loihtii Kaisa Savolainen. Näytelmän on suomentanut Mikko Koivusalo.

Tarinan keskiössä on sanavalmis, alati nälkää poteva Francis (Mika Nuojua), joka ahneuksissaan päättää ryhtyä palvelijaksi kahdelle isännälle. Toinen heistä on sisäoppilaitoksen kasvatti, pikkurikollinen (Jere Riihinen) ja toinen tämän puoliso, joka esiintyy omana kaksoisveljenään (Marika Heiskanen). Juoni menee entistä pähkähullummaksi, kun hömelö isä (Ilmari Saarelainen) lupailee tytärtään (Idalilja Raipia) holtittomasti nuorelta mieheltä toiselle.

Yksi mies, kaksi pomoa -komedia tarjoilee kunnon kattauksen komedian perushahmoja ja takaa hervottoman parituntisen Komediateatterin kesäteatterissa.

Uusitut istuimet – enemmän tilaa jokaiselle

Komediateatterin katsojia hellitään tulevana suvena myös uusilla katsomoistuimilla. Arvo Piiroinen Oy toimittaa upeat katsomotuolit, jotka mahdollistavat helpomman kulkemisen katsomon riveillä sekä mukavamman istumiskokemuksen. Jokaisella katsojalla on myös oma juomateline hellepäivien vesipulloa varten.

Uusittuun katsomoon tulee katsojille enemmän istumistilaa paikkaluvun pudotessa 814 paikasta 748 paikkaan. ”Haluamme, että katsojiemme teatterikokemus on täydellinen myös näiltä osin. Kuumilla ilmoilla helpotamme oloa jäähdyttämällä ja tuulettamalla, kylmillä ilmoilla pyrimme poistamaan viiman katsomosta”, kertoo teatterin toimitusjohtaja Teemu Ojala.

RISTO RÄPPÄÄJÄ JA VILLI KONE – komedia koko perheelle

Lapsiperheiden kesän must-näytelmä on Sinikka ja Tiina Nopolan näytelmä Risto Räppääjä ja villi kone. Rauli Jokelinin vauhdikas ohjaus palaa yleisön pyynnöstä takaisin ohjelmistoon.

Risto saa pelikoneen ja jää koukkuun! Vanhat kaverit ja leikit saavat jäädä, kun tietokonehahmot ottavat vallan. Meno muuttuu hurjaksi, eivätkä aikuisetkaan välty koneen villityksiltä.

Nopoloiden lempeä huumori pääsee tässäkin tarinassa oikeuksiinsa.
Näytelmä toimii mainiona keskustelunavauksena tietokonepelien ja mobiililaitteiden käytöstä ja säännöistä.

Oskari Löytösen lavastus ja Kaisa Savolaisen puvustus luovat tälle satuseikkailulle näyttävän visuaalisuuden.

Ensi-ilta 11.5.2023 klo 18
Esitykset ajalla 10.5.-13.8.2023 Tampereen Komediateatterin Päänäyttämöllä
Kesto noin 1 h 30 min, sisältäen väliajan
Suositusikä yli 3-vuotiaille.