VILMA ALINA PALAA JULKAISUTAUOLTA

Juuri julkaistu uusi single Paha tapa on ensimmäinen single artistin tulevalta albumilta

Suomen eturivin lauluntekijöihin lukeutuva Vilma Alina julkaisi 2.12 odotettua uutta soolomateriaalia. Paha tapa on täysin Vilma Alinan säveltämä ja sanoittama kaunis pop-kappale, jonka tuotannosta vastaa Vilman uralla alusta asti toiminut luottotuottaja Ilkka Wirtanen. Kappale enteilee uutta lukua artistin uralla, sillä Paha tapa on ensimmäinen singlejulkaisu artistin tulevalta neljänneltä albumilta.

Vuoden julkaisutauon aikana oon vetäytynyt kirjoittamaan uutta musiikkia, ja kuluva vuosi on ollut ehkä koko mun elämän tuotteliain.

Mulla oli jo albumin teema ja iso kasa kitarademoja valmiina ennen kuin esittelin niitä levy-yhtiölle tai tuottajallenikaan, tällä kertaa on tuntunut tosi hyvältä tehdä musaa ja haaveilla rauhassa omassa kuplassa.

Paha tapa syntyi viime keväänä puhtaasti mun omana fiilistelynä ja vuodatuksena, ilman mitään suunnitelmaa tai hittihakuisuutta.

Tiettyjen sanavalintojen ja pitkän tekstin takia ajattelin, että kappale luultavasti päätyisi albumiraidaksi. Oli kuitenkin ihana huomata, että se vahva tunne, mikä mulla oli tätä tehdessä, välittyi muillekin.

Paha tapa on biisinä kuin alamäkeen pyörivä lumipallo, ensin pienestä ajatuksesta paisuu lopulta valtava lumivyöry. Halusin että teksti, sävellys ja tuotanto kertovat tätä samaa tarinaa, lähtee herkästä ja tulee jokaisella kierroksella intensiivisemmäksi. Ilkka Wirtasen tuotanto, Kasperi Kallion piano ja Elias Riipisen viulusovitus toteuttivat tämän vision vielä kauniimmin kuin olisin osannut kuvitella”, Vilma Alina kertoo.

Vuonna 2014 debytoinut Vilma Alina on julkaissut urallaan kolme studioalbumia (Ufoja 2016, Tulva 2019, True Crime 2021), jotka ovat kaikki ylittäneet kulta- tai platinarajan. Yhteensä laulajan musiikkia on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo yli 65 miljoonaa kertaa.

Lahjakas laulaja-lauluntekijä kirjoittaa musiikkinsa itse ja hänen tunnetuimpia hittejään ovat muun muassa isoiksi radiohiteiksi nousseet Rikollinen, Syliin, Tanssii susien kaa sekä Vuoden biisi -ehdokkuuden Emma Gaalassa napannut Palasina. Suomen lahjakkaimpiin lauluntekijöihin lukeutuva Vilma Alina palkittiin syksyllä 2020 Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden kevyen musiikin tekijä -palkinnolla. Artisti viimeistelee neljättä pitkäsoittoaan, jonka julkaisusta tiedotetaan myöhemmin.

 

Vilma Alina somessa:
Facebook / Instagram / TikTok
www.vilmaalina.fi