Aikakone julkaisee ensimmäisen oman uuden biisin seitsemän vuoden tauon jälkeen! Joulumieli ja onnellisuus -single johtaa kohti juhlavuotta

Joulumieli ja onnellisuus -single johtaa kohti juhlavuotta 2023

Vuonna 2015 edellisen uusia biisejä sisältäneen 2.0-levynsä julkaissut Aikakone tekee vahvan paluun. Tänään julkaistu uusi joululaulu Joulumieli ja onnellisuus on myös avaus vuoteen 2023, jolloin bändi viettää 30-vuotisjuhliaan.

Alexin alias Alex Ojastin ja Makin eli Marko Kolehmaisen vuonna 1993 perustama bändi laajeni seuraavana vuonna Saja "Sani" Aartelan ja Heidi "Vera" Puurulan myötä kvartetiksi, joka julkaisi vain neljän vuoden aikana kolme albumia ja EP:n, jotka ovat jättäneet jälkensä Suomen musiikkihistoriaan.

"Aikakoneen edellisestä joulubiisistä Hiljaisuus (1998) on jo tovi aikaa, eikä bändiltä ole pitkään aikaan tullut uutta julkaisua. Bändi kuitenkin innostui tekemään nyt uutta materiaalia, kun saimme Sana Mustosen sanoituksen kappaleeseen, joka on hyvinkin ajankohtainen. Turvallinen lapsuus ja vanhuus ovat bändille ensiarvoisen tärkeitä asioita", Sani sanoo. "Aikakoneen kaikissa sanoituksissa on läsnä toivo, niin myös uudessa joulubiisissä. Aikakone toivottaa kaikille säädyille oikein ihanaa joulua!"

Maki ja Sana Mustonen ovat tehneet töitä yhdessä jo yli kymmenen vuoden ajan.

"Tämä aika kaipaa lohtua ja sitä toivottavasti saadaan levitettyä tällä joulukappaleella", Maki lisää.

Välillä myös Aika-nimellä toiminut Aikakone toimii nykyisin triona Veran jäätyä pois ryhmästä vuosikymmen sitten. Aktiivisesti myös yhtyeen julkaisutauon aikana esiintyneessä livekokoonpanossa mukana on ollut useampiakin hienoja taustalaulajia, mutta kukaan heistä ei ole ollut virallinen uusi jäsen.

"Ensi vuonna tullaan julkaisemaan uutta musaa, kun tulee bändille ikää 30 vuotta", Kolehmainen lupaa.

 

FACEBOOK | SPOTIFY | INSTAGRAM