Neljä Ruusua julkaisi juhlalevyn 40

Albumilla yhtye on tehnyt uusia versioita tunnetuista kappaleistaan yhdessä maamme ykkösartistien ja tuottajien kanssa

Albumilla ovat mukana Neljä Baritonia, Portion Boys, Pihlaja, The 69 Eyesin Jyrki 69, Lukas Leon, Ahti, Neumann, Anssi Kela, Aste, niinja ja Bambi L

Neljä Ruusua on parhaillaan 40-vuotiskiertueella Kotimaisen popmusiikin kestosuosikki Neljä Ruusua julkaisi tänään yhtyeen 40-vuotista uraa kunnioittavan juhlalevyn nimeltään 40. Albumilla yhtye on tehnyt uusia versioita tunnetuista kappaleistaan yhdessä maamme ykkösartistien ja tuottajien kanssa.

Juhlan kunniaksi haluttiin jotain spesiaalia viritellä. Levy, jossa muut artistit ottaisivat käsittelyyn tuttuja Neljä Ruusua -biisejä, modernilla twistillä. Itsekin haluttais tavalla tahi toisella mukana olla.” Ilkka Alanko kertoo.

25 vuotta sitten ensimmäisen ja ainoan singlensä Pop-musiikkia julkaissut Neljä Baritonia tekee albumilla paluun. Ilkka Alangon, Ismo Alangon, Kalle Aholan ja A.W. Yrjänän muodostama kokoonpano versioi Popmuseo -kappaleen.

Kun mietittiin artisteja, jostain syystä Ismo Alanko tuli melko alkumetreillä mieleen, ja siitä aasinsiltana Neljä Baritonia. Edellisestä Baritonijulkaisusta (Pop-musiikkia) onkin jo vierähtänyt 25 vuotta, jotenka olisikohan korkea aika julkaista jotain!?

Popmuseo, mikä täydellinen match, tähän jos saisi Herrat messiin, niin huh-huh! Ismo sanoi jees, Aki joo, ja Kalle kyllä. Tuottajaksi haluttiin kitarataiteilijatuottaja Timo Kämäräinen, joka palavalla panoksellaan saattoi tämän projektin uljaasti maaliin.

Olemme tästä todella fiiliksissä.”

Levyn muina yhteistyöartisteina ovat mukana Portion Boys, Pihlaja, The 69 Eyesin Jyrki 69, Lukas Leon, Ahti, Neumann, Aste, niinja ja Bambi L. 80-luvulla -kappaleessa kuullaan myös Anssi Kelan kitarointia. Biisejä ovat tuottaneet MGI, Jaakko Salovaara, Timo Kämäräinen, Mikko Koivunen, niinja, Samson, Tamu, Jimi Pääkallo, Zameezy, tuottajamatti ja OTAVA.

Aiemmin tänä vuonna kuudennentoista studioalbumin 1000X julkaissut Neljä Ruusua on parhaillaan 40-vuotisjuhlakiertueella, jolla yhtye nähdään mm. Jyväskylässä, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Helsingissä, Espoossa ja Turussa.

”40 vuotta alkaa olla väistämätön tosiasia, pakko kai se on uskoa. Kaipa tässä on jotain opittukin. Silloin varhaisteineinä kun aloiteltiin, tuntui todella etäiseltä ajatella, että kolmekymppisenä oltaisiin edes hengissä. Nyt ollaan 50 ja rapiat, ja kaikki helvetin hyvässä iskussa. Onhan tää upeeta!”

Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu bändi, joka on julkaissut 16 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa, joita on myyty fyysisinä tallenteina yhteensä yli 400 000 kappaletta. Streameja kappaleille on kertynyt suoratoistopalveluissa yli 30 miljoonaa.

Ruusuilla on ollut uransa aikana huikeat 27 top20-radiohittiä, joihin kuuluvat mm. klassikot Juppihippipunkkari, Poplaulajan vapaapäivä, Hunningolla, Luotsivene, Popmuseo, Valuva taivas, Missä vaan ja Elän vain kerran sekä tuoreemmat kappaleet kuten Viimeinen valssi, Surutulitus, Sininen sunnuntai, Mustia ruusuja ja Älä luovuta (Noli cedere).

Yhtye on edelleen alkuperäiskokoonpanossaan; Ilkka Alanko (laulu, kitara), Petteri ”Kode” Koistinen (kitara), Jari ”Lade” Laakkonen (basso), Kari ”Kämy” Kämäräinen (rummut).

NELJÄ RUUSUA – 40
1.Neljä Baritonia & Neljä Ruusua – Popmuseo
2.Portion Boys & Neljä Ruusua – Seitsemän päivää selvinpäin
3.Pihlaja – Missä vaan
4.Aste, niinja & Neljä Ruusua – Hunningolla
5.Neljä Ruusua feat. Bambi L – Sininen sunnuntai
6.Neljä Ruusua & Neumann (+kitara Anssi Kela) – 80-luvulla
7.Lukas Leon, Ahti & Neljä Ruusua – Sun täytyy mennä
8.Jyrki 69 & Neljä Ruusua – Veri
9.Neljä Ruusua – Tie ajatuksiin (40 versio)

Keikat:
02.12. Jyväskylä, Lutakko
03.12. Joensuu, Kerubi
05.12. Turku, Viking Grace
09.12. Hämeenlinna, Aulanko Areena
10.12. Helsinki, Vanha Ylioppilastalo
15.12. Espoo, Tapiolasali
16.12. Äänekoski, Painotalo
17.12. Turku, Teatro-sali

 

Neljä Ruusua somessa:
Nettisivut: www.neljaruusua.fi
Instagram: neljaruusua
Facebook: Neljä Ruusua