Lap steel -artisti Mika Jaakkola julkaisi tummanpuhuvan singlen Jää

Jylhä ja elokuvamainen kappale sai seurakseen myös tunnelmaan sopivan musiikkivideon

Aikoinaan kitaransoiton terveydellisistä syistä lopettanut Mika Jaakkola tunnetaan nykyään lap slide -instrumentteja soittavana muusikkona ja biisintekijänä. Jaakkola on julkaissut tähän mennessä EP:t Sylillinen terästä (2020) sekä Dark Slide Inc. (2021), jolta lohkaistulla Soita-singlellä on mukana myös itse metallilegenda Marko Hietala.

Nyt julkaistava Jää on tanakalla roots-poljennolla varusteltu kappale, joka yllättää hienosti myös melodisuudellaan. Singlen tyylikäs musiikkivideo on kuvattu Helsingin Seurasaaressa, ja sen on ohjannut KarmaMedian Teemu Myöhänen, joka nähdään videolla myös basson varressa.

Jää-kappaletta kantaa ja kuljettaa tunnelma, joka jo biisiä tehdessä ikään kuin kirjoitti itse itsensä. Olen kuullut sanottavan, että biisejä ei tehdä – ne keksitään. Allekirjoittaneelle kappaleen sanoma on se, että kaikki voi olla hyvin. Ei paineta samaa latua suoraan helvettiin aikaisempien sukupolvien tavoin. Kappaleen swamp-tyylinen slidekitarointi on jylhää ja samalla elokuvamaista, johon upeat soittajat toivat oman hienon lisänsä vahvistamaan tunnelmaa entisestään!

Biisistä olen kovin ylpeä. Tämä on vahvasti itseni näköistä käsialaa, kaiken kaikkiaan itseni näköinen biisi! Haluan kuitenkin nostaa esiin Janne Tolsan panoksen tässäkin kappaleessa. Aivoaaltomme kohtaavat musan tekemisessä huikealla tavalla ja yhteistyö poikii aina jotain uutta ja tuntuvaa”, Mika Jaakkola kertoo ja jatkaa:

Videolle sain lainattua apuja, intoa ja tuoretta verta fanittamani Delta Enigma bändin riveistä. Rumpujen takana virtuoosi Eetu Pesu alias Eddie X, bassossa ohjaaja Teemu Myöhänen aka Damon Wolf. Aidosti sydämellinen kiitos heille, tämä oli huippua! Erikoiskiitos ohjaaja Teemu Myöhäselle jonka näkemykseen olen huikean tyytyväinen. Mies on matkalla elokuva-alan huipulle vakaata vauhtia.”

"Biisin pedal steel sekä rumpu- ja perkussioraidoista vastaavat veljekset Olli ja Janne Haavisto. Sinkun osalta veljeksiltä tuli viesti: 'Mitä ikinä ajattelit palkkioksi meille noista raidoista, laita suoraan Ukrainan lapsille vaikka Unicefin kautta.' Allekirjoittaneelle tämä on kunnia", Jaakkola niputtaa.

FACEBOOK | YOUTUBE | INSTAGRAM