komediateatteri

AhlmanEdu ja Suomen Teatteriopiston Tuki ry ovat solmineet kumppanuussopimuksen, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki Suomen Teatteriopiston ammattiin ohjaavan koulutuksen uudet opiskelijat tulevat AhlmanEdun vapaan sivistystyön opiskelijoiksi. Opinnot järjestetään edelleen Tampereen keskustassa Tampereen Komediateatterin ja Suomen Teatteriopiston tiloissa.

-Kyse on merkittävästä molempia hyödyttävästä strategisesta avauksesta, jonka uskotaan tuovan uutta toimintaa molemmille osapuolille. Suomen Teatteriopiston näyttelijäntyön koulutus sopii hienosti yhteen Ahlmanin Arts-linjojen kanssa ja alkuvaiheen kokemukset yhteistyöstä ovat oikein hyviä, kertoo Suomen Teatteriopiston toiminnanjohtaja Teemu Ojala.

Suomen Teatteriopiston opettajistoon kuuluu eturivin teatterialan ja -koulutuksen ammattilaisia, tänä vuonna esimerkiksi Antti Mikkola (TeM), Patrik Drake (Suomen Teatterikoulu, ohjaajalinja), Petra Karjalainen (TeM), Emilia Pokkinen (TeM), Mirka Räisänen (KT), Teemu Ojala (FM), Jenna Teinilä (FM), Jevgeni Haukka (TeM), Hanna Gibson (TeM) ja Panu Raipia (KM).

Myös AhlmanEdun rehtori Sami Pekonen näkee yhteistyössä mahdollisuuksia. Jo olemassa olevat Ahlmanin kirjoittaja-, musiikki-, ja kuvataidelinjat saavat arvoisensa kumppanin Suomen Teatteriopistosta: Tampere on hieno kulttuurikaupunki, jota yhteistyömme vahvistaa edelleen. Yhteistyö käynnistyy koulutustoiminnalla, mutta sitä tullaan laajentamaan myös muille osa-alueille, kuten esimerkiksi yhteisiin esityksiin ja tapahtumiin, toteaa Sami Pekonen.

Suomen Teatteriopiston näyttelijätyön opetuksen tavoitteena on kehon, mielen ja terveen äänenkäytön yhteen liittäminen ja näin persoonallisen ja kokonaisvaltaisen ilmaisun muodostaminen ja kehittäminen.
AhlmanEdun arvostettu kirjoittajalinja tarjoaa tarpeellisen teoriapohjan eri kirjallisuuden lajien ymmärtämisestä. Kirjoittajalinja on aktiivinen osa suomalaista kirjallisuuden kenttää. Opiskelu musiikkilinjalla antaa mahdollisuuden keskittyä oman musiikillisen osaamisen kehittämiseen ja musiikin tekemiseen. Kuvataidelinjalla puolestaan on mahdollisuus keskittyä omaan taiteelliseen työhön ja/tai valmentautua taidekoulujen pääsykokeisiin.

Yhteisellä hallinnolla on leveämmät hartiat asioiden hoitamiseen ja kehittämiseen.
Suomen Teatteriopiston opiskelijoille muutos tarkoittaa merkittäviä parannuksia. AhlmanEdun kautta heille järjestyy opiskelijahuoltoa, kouluterveydenhoito ja maksuton kouluruokailu.