Vælimaa julkaisi toisen singlensä Elohopeatyttö - kolmas studioalbumi julkaistaan tänä vuonna.

Promokuva: Jaakko Karppinen

Jo 1990 -luvulla varhaisimmat bändinsä esitellyt seinäjokinen laulaja-lauluntekijä Vælimaa julkaisee toisen singlen ”Elohopeatyttö” tulevalta kolmannelta albumiltaan.

Single on jatkoa marraskuussa julkaistulle ”Linnunradan yksinäisin mies” -singlelle. Suomenkielistä progeheijasteista pop-rockia esittävän Vælimaan rosoisen juurevassa musiikissa on ripaus käsityöläishenkeä.

Kuuntele Elohopeatyttö single: https://push.fm/fl/valimaa-elohopeatytto

- Kaikki aikaisemmat yhtyeet, joiden kanssa olen työskennellyt ja musiikkia tehnyt, ovat johtaneet minut artistina ja musiikintekijänä tähän pisteeseen. Olen löytänyt itselleni tavan, jolla tulkita paremmin ympäröivää maailmaa. Vei aikaa yhdeksän pitkäsoiton (7 pitkäsoittoa muiden yhtyeiden riveissä ja 2 edeltävää sooloalbumia) verran päästä entistä lähemmäs omaa ääntä niin lyriikoissa kuin musiikillisesti. Tämä loikka on kuultavissa kolmannella levyllä., Vælimaa kertoo.

Musiikin käsityöläiseksi itsensä kokeva Vælimaa haluaa soittaa levyllään mahdollisimman paljon itse, koska kokee sillä tavoin pystyvänsä musiikin kautta ilmaisemaan itseään parhaiten. Kavereita pyydetään apuun vasta, kun omat rajat tulevat vastaan. Esimerkiksi Elohopeatyttö ja Linnunradan yksinäisin mies kappaleissa rumpuosuudet.
- Vælimaan ilmaisussa erottuu vahvasti kaksi puolta. Yhtyeen kanssa me päästään venymään kappaleiden kanssa täyteen mittaan, mutta viihdyn hyvin myös kahdestaan kitaran kanssa. Nykyään jo vähän enemmän pianonkin kanssa. Ensimmäinen soololevyni oli yksin soitettu akustinen kokonaisuus ja toinen levy oli selkeä bändilevy. Tuleva kolmas albumi on sekoitusta kahdesta edeltäjästään ja se on selkeä osa jatkumoa. Kolmannella levyllä päästään melko herkullisten keitosten äärelle., Vælimaa paljastaa.

Tulevan talven aikana Vælimaa päästää käsistään yhteensä kahdeksan singleä. Artistin kolmas albumi ”Vielä täällä, melkein poissa” julkaistaan vuonna 2023. Aiemmat pitkäsoitot ”Hirttäydyn huvimajaan” (2015) ja "Horisontti -ensimmäinen luku-” (2019) saivat mediassa hyvän vastaanoton ja mm. arvioissa Vælimaan kaava on todettu toimivaksi ja jälki korkealaatuiseksi.

- Elohopeatyttö on alun perin kirjoittamani runo tai loru, jonka myöhemmin sävelsin. Laulu kertoo fiktiivisen tarinan levottomuudesta ja paikoilleen asettumisen haasteesta. Laulun henkilö on aina hieman irrallaan tästä hetkestä., Vælimaa toteaa.

 

Kuuntele ensimmöinen single Linnunradan yksinäisin mies: https://push.fm/fl/valimaa-linnunradan
Linkit:
https://vaelimaa.fi/
https://www.facebook.com/vaelimaa
https://twitter.com/MarkusValimaa
https://www.instagram.com/vaelimaa/
https://vaelimaa.bandcamp.com