UMK23: ROBIN PACKALEN LAITTAA KAIKEN PELIIN

Flirttaileva ja kupliva Girls Like You kiteyttää Robin Packalenin energian

Vuosien odotus on vihdoin ohi: Suomen menestyneimpiin artisteihin lukeutuva supertähti Robin Packalen osallistuu viimein Uuden Musiikin Kilpailuun ja tähtää Euroviisuihin. Tänään julkaistava Girls Like You on Robin Packalenia parhaimmillaan. Uusi single syntyi kevällä 2022 Los Angelesissa Joonas Parkkosen ja Zoe Mossin kanssa. UMK-tuomaristo kiteytti kappaleen olevan kuin päivä auringossa puristettuna kolmen minuutin äänitiedostoksi.

Packalenin mielestä kappale kuvastaa hyvin sitä energiaa, mitä hän itse edustaa. Se on leikittelevä eikä liian vakava: flirttibiisi, joka kannustaa ihmisiä puhumaan tunteista enemmän. Girls Like You on kuplivan flirttaileva funk-vaikutteinen popbiisi, jota Packalen kuvailee parhaaksi biisiksi, jota on koskaan tehnyt:

Mua on kysytty mukaan Uuden Musiikin Kilpailuun vuosikaudet ja nyt tuntui, että aika on vihdoin kypsä. Jos jossain pitää pitää hauskaa ja nauttia matkasta ilman turhaa jännitystä, niin se on UMK. Nyt olen valmis laittamaan kaiken peliin ja vetämään urani parhaan show’n. Sen lisäksi oon sitä mieltä, että Girls Like You on niin hyvä biisi, että koko maailman tulisi kuulla se. Tajusin myös, että kisabiisi julkaistaan täysin päivälleen 11 vuotta Frontside Ollien julkaisun jälkeen – voiko tää olla sattumaa?”

Vuodesta 2012 Suomen musiikkitaivaan kirkkaimpiin tähtiin lukeutunut Robin Packalen on yksi pohjoismaisen musiikkikentän menestyneimmistä artisteista. Vuonna 2019 lanseerattu Robinin kansainvälinen ura on herättänyt huomiota myös globaalisti. Hänen englanninkielistä tuotantoaan on striimattu yli 25 miljoonaa kertaa, ja yhteensä artistin musiikilla on hengästyttävät yli 480 miljoonaa striimiä. Turkulaispoppari on lisäksi yksi seuratuimpia suomalaisartisteja sosiaalisessa mediassa yli miljoonalla seuraajallaan eri somekanavissa. Loppuvuodesta 2022 artisti teki jälleen historiaa, kun yhdessä VIIVIn kanssa julkaistu Ihana kipu rikkoi tämän vuosikymmenen päiväkohtaisen striimiennätyksen: nyt jo platinaa striimannut kappale keräsi yli 341 000 kuuntelukertaa julkaisupäivänään.

Girls Like You -kappaleen lyriikkavideon pääset katsomaan tästä.

Kappaleesta on julkaistu myös Dolby Atmos -miksaus, joka on saatavilla muun muassa Tidalissa.

UMK23-finaali ja -tapahtuma järjestetään 25. helmikuuta Turun Logomossa ja on katsottavissa Yle Areenassa sekä Yle TV1 -kanavalla.

Robin Packalen somessa:
Instagram/ Facebook/ TikTok/ Webpage