UMK23: KUUMAAN UMK-kappale on ylivoimainen

KUUMAA kilpailee paikasta Euroviisuissa Ylivoimainen-kappaleella.

Suurta suosiota nauttiva Suomen pop-musiikin kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva KUUMAA-yhtye julkaisi 19.1 UMK-kisabiisinsä, joka kantaa nimeä Ylivoimainen. Yhtyeen lisäksi kappaletta on ollut tekemässä bändin vastaava tuottaja Jonas Olsson, jonka käsialaa on myös BESSin ennätyksiä rikkonut Ram Pam Pam. Solisti Johannes Brotherus kuvailee biisiä:

Tämä kappale syntyi intuitiivisesti. Ylivoimainen oli ilmauksena inspiroiva: se tuntui suurelta, sellaiselta, jota ei vain heitetä jollekulle kahvipöydässä. Biisin jännite syntyy siitä, että kertoja on valmis tekemään mitä vain, jotta saa mitä haluaa. Kaipuun ja rakkauden tunteet on laitettu viritetyn Ferrarin kyytiin. Näiden asioiden välinen kitka on kiinnostavaa.

KUUMAA-bändin muodostavat laulaja Johannes Brotherus, rumpali Jonttu Luhtavaara ja basisti Aarni Soivio. KUUMAA on perustettu vuonna 2016, ja sen ytimessä ovat alusta asti olleet tarttuvien melodioiden ja suurten tunteiden lisäksi jäsenten välinen ystävyys. Yhtye rakastaa uusia haasteita, ja siihen UMK tarjoaa ainutkertaisen mahdollisuuden. Bändi aikoo pysyä nöyrän uteliaana uuden kokemuksen edessä.

Haluamme välittää sen energian ja ilon, mitä meidän välillämme on. Ajattelemme tätä keikkana, jossa me vedämme kaikki mittarit punaisella. Aiomme esitellä koko Suomelle jäätävän KUUMAA-shown”, kolmikko kommentoi tulevaa UMK-vetoaan.

Vuosi 2022 oli yhtyeelle ennätyksellisen iso: KUUMAA esiintyi loppuvuodesta loppuunmyydyllä Tavastialla, hurmasi keikkakansaa kesän festarilavoilla ja keräsi neljä Emma-ehdokkuutta. Yhtyeen viimeisimmät singlet ovat viihtyneet kärkipaikoilla sekä suoratoistopalveluissa että radioissa. Hitit Oo vielä sekunnin mun ja Tulipalo ovat molemmat ylittäneet platinarajan ja Tulipalo nousi loppuvuodesta maan soitetuimmaksi kappaleeksi radioissa. Pelkästään Spotifyssä yhtyeen tuotanto on kerännyt lähes 27 miljoonaa kuuntelukertaa. KUUMAA valmistelee parhaillaan toista albumiaan, joka julkaistaan vuoden 2023 aikana.

Ylivoimainen-kappaleen lyriikkavideon pääset katsomaan tästä.

 

KUUMAA somessa:
Instagram / Facebook / TikTok