tangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailu on käynnistynyt

Viime vuonna voitollisen tuloksen uudistetulla konseptilla tehnyt Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään jälleen tänä vuonna 5.-9. heinäkuuta.

Seinäjoen Tangomarkkinat huipentava Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailu on käynnissä, osallistumisnauhoja otetaan vastaan 19. maaliskuuta saakka. Uudet Tangokuninkaalliset valitaan Seinäjoella lauantaina 8. heinäkuuta. Susanna Laineen ja HP Parviaisen juontamaa Finaalia voi seurata paikan päällä Seinäjoki Areenalla tai TapahtumaTV Eveon suorana tv-lähetyksenä kanavapaikalla 17.

Suomen tunnetuimpiin kesätapahtumiin lukeutuva Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään tulevana kesänä jo 37. kerran. Seinäjoen Tangomarkkinat jatkaa viime vuonna aloitetulla uudistuneella linjalla. Tapahtuman ydin on yhä tango ja vuosittain valittavat uudet Tangokuninkaalliset, mutta Laulukilpailussa kuullaan myös nykyiskelmää ja Tangomarkkinoiden konserteissa kuullaan tangosuosikkien lisäksi iskelmä- ja pop-taivaan kirkkaimpia tähtiä - legendoja unohtamatta.

- Odotan innolla tulevaa kesää. Seinäjoen Tangomarkkinat on vuoden ehdoton kohokohta niin minulle, kuin monelle muullekin. Kehitämme tapahtumaa jatkuvasti vuorovaikutuksessa asiakkaidemme kanssa, ja jo tänä vuonna on toteutettu uudistuksia viime vuonna saamamme palautteen pohjalta. Myös viime vuoden postiviinen tulos on hieno asia, suunta on nyt oikea. Meillä on tulevana kesänä todella monipuolinen ohjelma. Upeat konsertit Seinäjoki Areenassa sekä Tangokatu ja Tanssitalo täynnä taitavia esiintyjiä, tervetuloa Tangomarkkinoille!, sanoo Seinäjoen Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pasi Ojala.

Tämän vuoden Tangokuninkaalliset valitaan Seinäjoella lauantaina 8. heinäkuuta järjestettävässä Finaalissa, jossa kilpailee yhteensä kymmenen solistia. Finaalia edeltää nelivaiheinen karsinta, jossa yleisö pääsee yhdessä ammattiraadin ja tuomariston kanssa äänestämään suosikkiaan aina Vantaalla 27. toukokuuta järjestettävään Semifinaaliin saakka. Semifinaalissa valta siirtyy tuomaristolle, jonka
puheenjohtajana toimii tänä vuonna vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela. Maunukselan lisäksi tämän vuoden tuomaristossa on mukana mm. Marco Bjurström, Katri Ylander, Antti Ketonen ja vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola. Lue lisää kilpailun säännöistä ja kulusta täältä.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaalin juontaa jo viime vuodelta tuttu kaksikko: seinäjokelaiset Susanna Laine ja HP Parviainen, jotka ovat tunteneet toisensa jo ala-asteikäisistä saakka. Laulukilpailun musiikista vastaa edellisvuoden tapaan tv:stäkin tuttu Sami Pitkämön 15-henkinen orkesteri.

Sekä Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaali että perjantain Viihdekonsertti on katsottavissa suorana lähetyksenä TapahtumaTV Eveosta kanavapaikalta 17 sekä verkosta osoitteesta eveo.fi. Vantaan Semifinaalia voi seurata suorana verkkolähetyksenä osoitteesta eveo.fi.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun lisäksi järjestetään perinteinen Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailu, jonka viime vuonna voitti Eija Hinkkalan ja Arja Korisevan sanoittama ja Pertti Jalosen säveltämä ’Etten kuollut turhaan’ -kappale.

 

Seinäjoen Tangomarkkinoiden monipuolinen musiikkitarjonta ja Tanssitalon paluu

Tänä vuonna Tangokadulla nähdään monia viime vuosien Tangokuninkaallisia sekä monia maamme eturivin pop- ja iskelmäartisteja. Mukana ovat mm. Katri Helena, Kolmas Nainen, Matti ja Teppo, Neon 2, Pete Parkkonen Jazz Orchestra, Jari Sillanpää, Suvi Teräsniska, Saija Tuupanen, Laura Voutilainen sekä viime vuoden Tangokuninkaalliset Heta Halonen ja Keijo Hietikko. Harvinaista herkkua yleisölle tarjoaa Jarkko Aholan yhteisesiintyminen suuren Guardia Nueva -tango-orkesterin kanssa.

Seinäjoki Areenalla nautitaan torstaina kymmenen tangokuninkaallisen Tangokonsertista ja perjantain Viihdekonsertin musiikista vastaa Sami Pitkämön orkesteri solisteinaan Diandra, Pepe Willberg, Maria Lund, Mikael Konttinen ja Tomi Metsäketo.

Tanssiva tangokansa pääsee laittamaan jalalla koreasti sekä Tangokadun Satumaalavan edessä olevalla tanssilattialla että tänä vuonna Seinäjoen Uimahalli-Urheilutaloon paluun tekevässä Tanssitalossa.

 

www.tangomarkkinat.fi