Risto Räppääjä ja villi kone viikonlopun katsotuin elokuva

Risto Räppääjä (Otso Törmälä), Maria Sid ja Nelli Nuudelipää (Meri Lahikainen). Credit: Solar Films / Marko Oikarinen.

Risto Räppääjä ja villi kone viikonlopun katsotuin elokuva

- Koronasulun jälkeen paras kotimaisen elokuvan avaus
- Katso uusi kohtauspätkä täältä

Maria Sidin ohjaama Risto Räppääjä ja villi kone oli avausviikonloppunaan ylivoimaisesti Suomen katsotuin elokuva. Se tuli ensi-iltaan 17.2.2023 ja on saanut eilisiltaan mennessä 38 520 katsojaa ennakoineen. Ensi-iltaviikonloppuna 17.-19.2.2023 elokuvalla oli kaikkiaan 31 395 katsojaa. Kyseessä on koronasulun jälkeisen ajan paras kotimaisen elokuvan avausviikonlopun tulos sekä paras perhe-elokuvan avausviikonlopun tulos perjantai-sunnuntai-aikavälillä mitattuna.

Ohjaaja Maria Sid iloitsee tuloksesta: “Tämä on koko perheen elokuva, jossa on jokaiselle jotakin. Olen todella iloinen siitä, että Risto Räppääjä tuo perheet yhteen sekä siitä, että perheet katsovat sen yhdessä elokuvateattereissa.”

Elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa on hänkin tyytyväinen upeaan avaustulokseen: “Ensimmäisen viikonlopun katsojaluvut osoittavat sen, että Risto Räppääjä on edelleen voimissaan elokuvateattereissa. Tällaiset luvut kirkastavat kotimaisen elokuvan kokonaisnäkymää.”

Katso ohesta ninjamainen pelikohtaus elokuvasta
https://youtu.be/Dn5Qs00gypc

Ohessa Jari Litmasen tähdittämä kohtauspätkä, jossa jalkapallosankari toimii pizzalähettinä.
https://youtu.be/PfnToz1ivlk

Elokuvan trailerin näet täältä
https://www.youtube.com/watch?v=GqaI1-ct5cI

Solar Filmsin tuottama Risto Räppääjä ja villi kone -elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan, samannimiseen Tammen kustantamaan lastenromaaniin. Risto Räppääjä -elokuvat ovat aina seuranneet aikaansa ja olleet kautta vuosien vuoden katsotuimpia kotimaisia elokuvia. Lapsiperheiden ikisuosikit Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää seikkailevatkin tällä kertaa pelimaailmassa.

Risto Räppääjää ja Nelli Nuudelipäätä näyttelevät ensi kertaa Otso Törmälä ja Meri Lahikainen. Elokuvassa ovat tietenkin mukana myös Rauha Räppääjä, Lennart Lindberg ja Pakastaja-Elvi, joita näyttelevät Minka Kuustonen, Ylermi Rajamaa ja Jenni Kokander. Nelli Nuudelipään vanhempia, Pinja ja Pontus Perhosta näyttelevät Jutta Järvinen ja Aku Sipola ja artisti Ville Pyryä Benjamin Willamo.

Risto Räppääjä ja villi kone kuvattiin Helsingissä ja Vantaalla viime kesänä. Sen ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva on Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n yhteistuotantoa.

Maria Sid on ohjannut myös edellisen Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan. Rimbo Salomaa on tuottanut näiden lisäksi myös Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan sekä sarjan kolme ensimmäistä elokuvaa. Menestyselokuvien tekijäkaartista ovat tässäkin elokuvassa olleet mukana Sinikka Nopola (1953-2021) sekä Tiina Nopola, jotka ovat vastanneet käsikirjoituksesta. Iiro Rantala on säveltänyt sekä score-musiikin että laulut. Laulujen sanat ovat Matias Nopolan käsialaa.

 

Tekijät

Ohjaus – Maria Sid
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin
Tuottaja Ricky Rapper Oy – Tiina Nopola
Tuotantopäällikkö – Anu Ylimaa
Käsikirjoitus – Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Emma Nopola ja Rimbo Salomaa
Musiikin sävellys – Iiro Rantala
Musiikkituotanto – Mikko Renfors
Laulujen sanat – Matias Nopola
Koreografi – Saku Mäkelä
Kuvaus – Jari Mutikainen, F.S.C.
Leikkaus – Toni Tikkanen, Joel Olander
Äänisuunnittelu – Olli Pärnänen
Lavastussuunnittelu – Otso Linnalaakso
Pukusuunnittelu – Heli Lindroos
Maskeeraussuunnittelu – Anu Rokkanen

https://www.facebook.com/SolarFilmsInc/
https://www.instagram.com/solarchannel/
www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi