Tiukkaa kotimaista modernia metallia: Everture yllättää Evil Eyes -singlellä ja videolla!

Yhtye keikkailee keväällä Kurikassa, Helsingissä ja Kokkolassa

Kokkolalainen metalliyhtye Everture saapui rytinällä musiikkikentille vuoden 2021 debyyttilevyllään Emerge, joka nousi heti Suomen virallisen listan sijalle 31. ja keräsi singleillään yhtyeelle huomiota myös isoilla, kansainvälisillä soittolistoilla vieden kuuntelulukemat miljoonan paremmalle puolelle. Music Finlandin vientiartistijalostamoonkin valittu viisihenkinen yhtye tähtää tiukalla ja modernilla soundillaan ulkomaille, ja tänään julkaistu tuore single Evil Eyes on oiva osoitus tulevasta.

"Evil Eyesin sanoitusten aiheena ovat kyseenalaiset asiat, joita tehdään selkämme takana. Kertoja tietää tällaisen toiminnan epäoikeudenmukaisuuden ja kaikki ansaitsevat hänen mielestään tietää kyseenalaisen totuuden. Alkuperäiset sanoitukset syntyivät käytännössä yhdeltä istumalta, ja ensimmäiset sanat olivat valmiita noin tunnissa. Lopulliset sanoitukset pitävät sisällään paljon alkuperäistä lyriikkaa. Sanoitusten tekemisen hetkellä kanavoidut tunteet ovat siis hyvin läsnä myös valmiissa biisissä", kappaleen sanat kirjoittanut laulaja Jere Kuokkanen kommentoi.

Evil Eyes -singlestä - tai "Ilikiät silimät" -kappaleesta, kuten kokkolalaiset itse kappaletta kutsuvat - on julkaistu myös vaikuttava musiikkivideo, jonka tekeminen biisin nimen hengessä osoittautuikin hieman odotettua haastavammaksi.

"Musavideon kuvauksista jäi tietenkin mieleen ne Pahat Silmät. Osalle meistä tuli nimittäin videolla käytettävistä värillisistä piilolinsseistä melko rajuja oireita. Jännitti, että saadaanko homma maaliin rajoitetulla aikataululla. Kuitenkin itse kuvauspäivä oli oikein tehokas ja saimme tehtyä päheää materiaalia! Sen lisäksi meillä oli pitkin hauskaa pitkin päivää. Iso kiitos Tojusa Median Tomi Salmiselle luovasta työstä", bändi kiittelee.

Everturen kakkosalbumi julkaistaan alkuvuonna 2024.

Everturen tulevat keikat:
4.3. Wanha Asema / Makasiini, Kurikka
29.3. Semifinal, Helsinki w/ Memoremains
28.4. West Coast Billiard w/ Awake Again

Everture on:

Jere Kuokkanen – laulu
Matti Hautakangas – kitara
Oskari Niskala – kitara
Olli Vuoti – rummut
Miko Kylmä – basso

 

FACEBOOK | INSTAGRAM | TIKTOK