Pokka pitää -tähti Hyacinth Bucket ei jätä ketään kylmäksi

Tampereen Komediateatterin railakas syksy julkistettiin 20.2.

Tampereen Komediateatterin koko syksyn 2023 ohjelmisto on julkistettu. Samalla ilmestyi syksyn uunituore esite. Liput kaikkiin esityksiin tulevat myyntiin huomenna.
Syksyn pääensi-ilta tuo Komediateatteriin ja ensimmäistä kertaa Tampereelle lähivuosikymmenten hurmaavimman tv-ladyn.

 

POKKA PITÄÄ (Keeping Up Appearances)

Maailman suosituimpiin komediahahmoihin kuuluva Hyacinth Bucket, lausutaan bukee – saapuu Tampereen Komediateatterin lavalle.

Roy Clarken kirjoittama komedia perustuu hänen huippusuosittuun tv-sarjaansa. Ei todellakaan ole ihme, että sarjan suosio on ollut universaali, ja sen jaksoja on nähty lähes kaikkialla maailmassa.

Kukapa meistä ei aina joskus tuntisi itseään toisia paremmaksi, ja tekisi siitä jopa numeroa… Vaikka Hyacinth Bucket onkin äärimmäisen hullunkurinen omassa yltäkylläisyydessään, hahmon piirteet ovat uskomattoman tunnistettavia.

Hyacinth saa selville, että hänen naapurinsa Emmet on alkanut vetää näytelmäkerhoa – ja yksi mielenkiintoisista rooleista olisi vapaana. Tähän rooliin Hyacinth pitää itseään täydellisenä ja saapuu paikalle suorastaan pyörremyrskyn lailla. Tilanteeseen tulee kuitenkin mutkia, kun Emmet on tarjouksesta kauhuissaan sisarensa Elisabethin kanssa. Kun soppaan pistävät lusikkansa vielä Hyacinthin värikylläiset sisarukset Rose ja Daisy sekä karskin hurmaava Onslow, alkaa teatterissa paikat toden teolla kuumentua, kun ”lady of the house” pääsee diivailemaan. Päivä muodostuu kaaokseksi. Mutta julkisivu pidetään kunnossa viimeiseen saakka.

Ohjauksesta vastaa Teatteri Imatran teatterinjohtaja Timo Rissanen.

Hyacinthin roolissa nähdään jo legendaksi muodostuneen
Kumman kaa -televisiosarjan tähti Minna Koskela.

Käsikirjoitus Roy Clarke
Suomennos Joel Elstelä

Ohjaus Timo Rissanen

Lavastus Oskari Löytönen
Pukusuunnittelu Marja Liukkonen (vier.)

Rooleissa:
Minna Koskela
Jari Ahola
Hanna Gibson
Merja Koivula

Jere Riihinen
Leena Rousti

ja Aku Sajakorpi

Arvoitu kesto 2 h 20 min väliaikoineen
Ensi-ilta 15.9. Päänäyttämöllä

 

MUUT SYKSYN UUTUUDET:

Tampereen Komediateatterin syksyssä näemme Komediateatterin lavalla ensimmäistä kertaa myös Marika Vapaavuoren ohjaaman ja käsikirjoittaman ja Lari Halmeen virtuoosimaisesti tulkitseman monologin (melkein) Kaikki minusta ja Ulla Tapanisen monologin Lava-ammuntaa VII – Seven up -komiikkaa. Ravintolateatterin uutuus on Huulen viemää, kolmen tamperelaisen koomikon Ari Mustosen, Antti Haapalan ja Tommi Mujusen stand up -komiikkaa.

Erityinen juhlan aihe on Jukka Puotilan Juhlashow. Jukka on esiintynyt Komediateatterissa yhtäjaksoisesti nyt 20 vuoden ajan. Showssa nähdään parhaat hahmot ja letkautukset vuosien varrelta – uusia hahmoja unohtamatta.

Lapsille on syksyllä tarjolla Kimmo Virtasen ohjaama, Mauri Kunnaksen rakastettuun lastenkirjaan perustuva Hyvää yötä herra Hakkarainen. Esitys on yhteistyö Suomen Teatteriopiston kanssa.
Joulun alla ensi-iltansa saa Panu Raipian ohjaama ja kirjoittama uusi seikkailu Karvakuonoille, Ransu ja Operaatio Joulu, teatteria ja nukketeatteria yhdistävä koko perheen musiikillinen joulusatu. Esityksessä kuullaan Ransun äänenä tutuksi tullutta Pertti Nättilää viimeisessä roolissaan.

Syksyllä aiemmasta ohjelmistosta jatkavat muun muassa rakastettu dekkarikomedia Baskervillen koira ja
alkusyksystä kuuden esityksen verran vielä kestosuosikki Levätkää rauhassa, komisario Palmu.

www.komediateatteri.fi