Paleface julkaisi uuden singlen ”Mikä susta tulee isona feat. Ylva Haru” sekä Autofiktio-podcastin ensimmäisen jakson

”Mulla on kaksi tytärtä ja usein tulee mietittyä minkälaisessa maailmassa he tulevat kasvamaan”

Palefacen uusi sooloalbumi ”Autofiktio” julkaistaan 24. maaliskuuta

Palefacen Autofiktio-podcastin ensimmäinen jakso on julkaistu tänään

Kuuntele ”Mikä susta tulee isona” tästä Suomiräpin pioneeri Paleface julkaisi tänään singlen ”Mikä susta tulee isona”, jolla vierailee laulaja-lauluntekijä Ylva Haru. Viime aikoina on puhuttu paljon suomiräpin misogyniasta ja Paleface räppää tällä Naistenpäivänä julkaistavalla singlellään naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta. Kyseessä on kolmas lohkaisu 24.3. julkaistavalta albumilta ”Autofiktio”. Albumi julkaistaan suoratoistopalveluissa sekä vinyylinä, jonka ennakkomyynti on käynnissä.

Levyn ensimmäinen single ”Miehet ei itke” kuvasi miehistä vaikenemisen kulttuuria ja herätti runsaasti keskustelua miehen mallista. Toisella singlellä ”Malmin ääni feat. Gracias” Paleface otti suurennuslasin alle lähiöelämän ja siihen liittyvät ennakkoasenteet.

Paleface on ollut viimeiset vuodet tuottelias sekä soolona että osana muita kokoonpanoja, mutta edellisestä soololevystä ”Luova tuho” on kulunut jo yli kahdeksan vuotta. Tulevalla ”Autofiktio”-albumilla Paleface on entistäkin inhimillisempien aiheiden ja ihmiskohtaloiden äärellä. ”Mikä susta tulee isona” -kappaleella käsittelyssä on vallitsevat sukupuoliroolit, joita Paleface pohtii myös oman kokemuksen kautta:

“Mulla on kaksi tytärtä ja usein tulee mietittyä minkälaisessa maailmassa he tulevat kasvamaan. Se maailma on paljon armollisempi, kuin vaikka se maailma jossa tyttöjen isoisoäidit kasvoivat, mutta silti paljon on vielä vinossa ja isän huoli on välillä kova.

Ekassa säkeistössä namecheckkaan räppääviä naisia:

’jos sä rupeet räppää / ni mietinpä vaan / että tuleeks susta Lauryn vai Nicki Minaj? / Tuleeks susta Cardi vai Bahamadia...’

Mikä on räpin naiskuva? Millaisia myönnytyksiä nuoren naisartistin on tehtävä, jota hän etenee urallaan? Onko enää lasikattoja?

“Mikä susta tulee isona? / Tuleeks susta ihana prinsessa? / joka tietää paikkansa / on hiljaa ja näyttää kauniilta?’

Biisihän on periaatteessa akustinen folk-balladi, ilman räpille tyypillisiä isoja rumpuja jne. Must tässä on vahvaa crossover-potentiaalia. Toivon, että biisi voisi murtautua suomiräpin kapean boksin ulkopuolelle ja saada soittoja myös muissa kanavissa, laajemmalle yleisölle.” Paleface kertoo.

Tuleva ”Autofiktio” -albumi on painavia sanoja ja väkeviä teemoja sisältävä kokonaisuus, joka vertautuu Palefacen moderniksi klassikoksi muodostuneeseen vuoden 2010 “Helsinki-Shangri-La” -albumiin. Paleface itse kuvailee tulevaa albumia uransa parhaaksi. Levyn vastaavana tuottajana on uudempaa sukupolvea edustava, tulevassa Grammy-gaalassakin ehdolla oleva huipputuottaja MD$ eli Santeri Kauppinen.

Autofiktio-albumin kappaleiden tueksi Paleface on tehnyt yhdessä Setlementtiliiton kanssa 11 jakson Autofiktio-podcast-sarjan, jossa keskustellaan albumin teemoista yhdessä vaihtuvien vieraiden kanssa. Ensimmäinen, ”Mikä susta tulee isona” -kappaleen teemoja käsittelevä jakso on nyt julkaistu Podplay-alustalla. Vieraana ensimmäisessä jaksossa on Helsingin Tyttöjen Talon ohjaaja Anniina Väisänen. Uusi jakso julkaistaan joka keskiviikko 17.5. asti.

Setlementtiliike on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton monialajärjestö ja kansalaisliike. Suomen setlementit eli paikallisyhdistykset tekevät työtä eri-ikäisten ja erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa. Työmuotoja ovat lapsi- ja nuorisotyö, kriisi- ja tukityö, seniori- ja vanhustyö, kansalaistoiminta, vapaaehtoistoiminta, opinto- ja kulttuuritoiminta sekä asumisen palvelut. Suomen setlementtiliike on osa kansainvälistä setlementtiliikettä.

Keikat:

7.4.2023 Suistoklubi, Hämeenlinna (w/DJ Leijonamieli)
8.4.2023 Seurahuone, Kokkola (w/DJ Leijonamieli)
14.4.2023 Teatro/Logomo, Tku (w/DJ Leijonamieli)
29.4.2023 Virta, Imatra (w/DJ Leijonamieli)
6.5.2023 Patoklubi, Kouvola (w/DJ Leijonamieli)
12.5.2023 Tavara-asema, Tre (w/DJ Leijonamieli)
18.5.2023 Tori, Vaasa (w/DJ Leijonamieli)
25.5.2023 Esteetön festivaali, Järvenpää (w/DJ Leijonamieli)
31.5.2023 Tavastia, Helsinki (w/DJ Leijonamieli)

Paleface somessa:

Instagram
Facebook