Marita Taavitsainen ja Kari Hirvonen tähdittävät Reijo Taipale -kesäteatteriesitystä Turun Ruissalossa!

Marita Taavitsainen ja Kari Hirvonen tähdittävät Reijo Taipaleen elämästä kertovaa kesäteatteriesitystä Kansanpuiston kesäteatterissa Turun Ruissalossa.

Kesäkuun 12. päivänä ensi-iltansa saava Satumaan kuningas -niminen esitys kertoo siitä, kuinka maalaistilan pienestä pojasta kasvoi suosittu tanssilavojen kiintotähti. Esitys on samalla kunnianosoitus viime vuonna 60 vuotta täyttäneelle Reijo Taipaleen levyttämälle Satumaa-kappaleelle.

Samainen esitys nähtiin viime kesänä Someron Esakalliolla, jossa se keräsi tuhansien katsojien yleisöt ja sai kiittävät arvostelut. Reijo Taipaletta esittävälle Kari Hirvoselle kyseessä on ensimmäinen mittava päärooli teatterilavalla. Tämä vuoden 2013 tangokuningas onkin enemmän kuin innoissaan mahdollisuudesta astua jälleen yhden suuren idolinsa saappaisiin.

Reijo Taipale on ollut yksi suurista esikuvistani ja sain kunnian tavata hänet muutaman kerran tanssilavoilla, joissa esiinnyimme samaan aikaan. Taipale oli konstailematon ja vähäeleinen mutta samaan aikaan huikean karismaattinen, aito ja helposti lähestyttävä ihminen. Hän oli todellakin oikea Satumaan kuningas, toteaa Kari Hirvonen.

Kyseessä on samalla juhlanäytös Kari Hirvoselle, jonka tangokuninkuudesta tulee kuluneeksi tänä kesänä 20 vuotta. Kari voitti kuninkuuden tuolloin 20-vuotiaana ylivoimaisesti ollen miesten sarjassa ainoa, joka sai täydet kymmenen pistettä.

Marita Taavitsainen on nähty aiemmin monissa eri musiikkinäytelmissä ympäri Suomen, kuten Kari Tapio 15 kesää -esityksissä. Satumaan kuninkaassa Taavitsaisen roolina on Reijo Taipaleen Anita-puoliso.

Reijo Taipale oli eittämättä yksi iskelmätaivaamme legendoista. Vaikka hänen laulunsa ovat suomalaisille tuttuja, on hänen elämäntarinansa monelle meistä kuitenkin vieras kaikkine iloineen ja suruineen. Siksi onkin erityisen hienoa päästä mukaan näytelmään, joka tuo tämän koko kansan tunteman laulajan musiikin ja elämän nyt Ruissaloon, toteaa Marita Taavitsainen.

Nuorta Reijo Taipaletta esittää Ruissalossa lahjakas 13-vuotias pieksämäkeläinen Eikka Eronen, joka on esiintynyt jo vuodesta 2019 alkaen eri konserteissa ja teatteriproduktioissa, kuten nuorena Matti Nykäsenä Elämä on laiffii -näytelmässä Ränssin Kievarissa Jyväskylässä.

Satumaan Kuningas -näytelmän on käsikirjoittanut Juse Venäläisen, ja sen ohjaa Jussi Myllymäki. Hirvosen, Taavitsaisen ja Eikka Erosen lisäksi mukana ovat Merja Kuisma, Diana Anttila, Arttu Eronen ja Juse Venäläinen. Koreografian on luonut Merja Kuisma, ja musiikista vastaavat Kultaisen harmonikan mestari Jani Helenius sekä Onnentähti-orkesteri.

Pro Finlandia -mitalilla ja lukuisilla muilla huomionosoituksilla palkittu Taipale menehtyi 79-vuotiaana huhtikuussa 2019. Hänen levytysuransa alkoi vuonna 1962 kappaleilla Aila ja Yön hetket. Taipaleen muita ikimuistoisiksi tekemiä lauluja olivat muun muassa Satumaa, Tähdet meren yllä, Tango Humiko, Sateen tango, Onnen maa ja Elämän parketeilla.

Satumaan kuningas -näytösten liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä.

Kesäteatterin tuotanto yhteistyössä: Polartuotanto Oy ja J. Jalkanen Oy

Esityksen kotisivut: https://kansanpuistonkesateatteri.fi