Eija Kantola julkaisee uuden Sitten aikanaan -singlen äitinsä muistoksi

Eija Kantola vietti 30-v. juhlaansa viime vuonna. Täyteen tuli pyöreitä vuosia, sillä Eija valittiin tangokuningattareksi 1992. Juhlavuotta värittivät mm. Sata suudelmaa -konserttikiertue ja Eija Kantola 30 v. juhlakokoelmalevy. Kokoelmaan oli sisällytetty pitkän uran tärkeimmät kappaleet.

12. toukokuuta oli julkaisuvuorossa single ”Sitten aikanaan”, joka on omistettu Eija Kantolan alkuvuodesta menehtyneelle Terttu-äidille. Musiikki on aina ollut Eijan, äidin ja isän yhteinen kiinnostuksen kohde. Rakkaus lauluun ja soittamiseen on huokunut heistä niin tiiminä kuin erikseen. Yhteislaulusta löytyy koskettavan kaunis muisto tästä linkistä: https://www.facebook.com/1331170651/videos/2258612090985918/

Nyt äitienpäivän lähestyessä nostetaan esiin äidin muistolle tehty laulu ”Sitten aikanaan”. Laulun on sanoittanut Sana Mustonen, säveltänyt ja sovittanut Pertti Jalonen. Laulu osoittaa, kuinka ihanat muistot kantavat ikuisesti. Musiikki käy sydämeen ja koskettaa jokaista kuulijaa.

- ”Halusin tehdä laulun äidin muistolle, koska olen saanut häneltä laulun lahjan.
Äiti lauloi nuorena myös tanssiorkesterissa ja olisi halunnut jatkaakin sitä, jollei perheen rahatilanne olisi vaatinut häntä menemään ”oikeisiin” töihin. Olen iloinen, että sain jatkaa sitä, mikä oli äidin haave ja hän oli varmaan onnellinen omasta menestyksestäni. Toivoisin, että saisin itse kokea samanlaisen lopun, mitä äidillä oli. Hän sai olla viimeiseen asti ilman kipuja ja hän vain hiipui pikkuhiljaa ja nukkui lopulta pois”, kuvailee Eija tunteitaan uudesta singlestään.

Kesällä Eija & Omega viihdyttävät tanssilavoilla, Tuurin Kyläkaupan tansseissa ja mm. Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Ryhmän keikkakalenteri: http://www.gramofoni.fi/eija-kantola/

Tänä vuonna Eija nähdään myös Tangomarkkinat laulukilpailun tuomaristossa yhdessä Marko Maunukselan, Marco Bjurströmin, Katri Ylanderin ja Antti Ketosen kanssa.

Eija Kantola
Sitten aikanaan 3:39
https://open.spotify.com/album/1DDz2fTs0p8t2XIQ0ipXKt
https://www.youtube.com/watch?v=teh5o0HvJDU