Kari Hirvonen, Antti Ahopelto, Jarkko Yli-Sikkilä ja Jarkko Järvenpää yhteiselle konserttikiertueelle!

Valovoimaiset miesartistit Kari Hirvonen, Antti Ahopelto, Jarkko Yli-Sikkilä ja Jarkko Järvenpää nähdään syksyllä samalla konserttilavalla. Yhteisenä tekijänä näille solisteille on pesti Helmenkalastajat-orkesterin solisteina.

Vuosina 2001-2004 Helmenkalastajissa ollut Jarkko Yli-Sikkilä kertoo;
“Olin palannut maailmalta takaisin kotikonnuilleni, kun loppuvuodesta 2000 Ari Viitasaari otti minuun yhteyttä ja kertoi pistäneensä muutaman soittajakaverin kanssa pystyyn kitaravetoisen bändin, jolta puuttui vielä laulaja. Olin ehtinyt luvata itseni pidemmälle ulkomaan työkeikalle, joten treenikokeilut saivat vielä odottaa. Työkeikalta palattuani yhteisten treenien jälkeen sain kunnian vastaanottaa bändin solistin tittelin.

Ohjelmistoa kasailtiin ja keikkoja tehtiin ”oman kylän pojat”- tyylisesti. Saimme hyvää palautetta ja innostuneina aloimme kaupata bändiä lähialueen tanssilavoille ja -ravintoloihin. Bändiltä vaan puuttui vielä myyvä nimi. Ohjelmistossamme oli alusta asti mukana Reijo Taipaleen tuotantoa ja Helmenkalastajat kappaletta soitettiin paljon. Sain kappaleesta nimi-idean ja Helmenkalastajat syntyi 2001.

Suosio kasvoi nopeasti ja valtakunnallisten ohjelmamyyjien astuttua kuvioihin keikkamäärät lisääntyivät ja keikkamatkoihin tuli lisää pituutta. Mukavaa ja mielenkiintoista aikaa, jota tänä päivänäkin muistelen lämmöllä!”

Vuosina 2002-2003 Helmenkalastajissa ollut Kari Hirvonen muistelee;
– ”Elettiin heinäkuuta 2002 ja Seinäjoen Tangomarkkinat olivat juuri päättyneet osaltani viiden parhaan joukkoon. Sain parin päivän päästä puhelun Helmenkalastajilta, joka haki solistia orkesteriinsa. Siitä alkoi aika kiivas vuosi keikkailun merkeissä, mitä nyt opiskelun ohella pystyi, eli lähinnä viikonloppuisin. Pidän tuota kyseistä aikaa erittäin tärkeänä ja opettavaisena korkeakouluna siitä mitä tämä työ vaatii ja muistelen kyseisiä ”isoveljiä” ja hienoja herrasmiehiä erittäin lämpimästi. Olen kiitollinen ja onnekas, että sain tehdä keikkoja kyseisessä orkesterissa, sain myöskin todella hyvät eväät nuorena miehenalkuna omalle laulu-uralleni.”

Vuosina 2005-2008 Helmenkalastajiin kuulunut Antti Ahopelto kertaa;
– ”Osallistuin ensimmäisen kerran Seinäjoen Tangomarkkinoille vuonna 2005. Samana syksynä Helmenkalastajat kiinnittivät minut solistikseen. Siinä me sitten kolme vuotta painettiin menemään pitkin Suomea – tehtiin paljon keikkoja ja koettiin niiden myötä hienoja ja unohtumattomia hetkiä. Tämän kolmen vuoden ”oppikoulun” aikana sain hyvin paljon tietoa keikkailusta ja siitä mitä se vaatii. Täytyy kyllä todeta, että yhä muistelen niitä aikoja hymy huulilla.

Vuosina 2004 – 2019 Helmenkalastajien kokoonpanossa keikkaillut Jarkko Järvenpää kertoo;
– ”Helmenkalastajien matkaan tuli liityttyä muistini mukaan 2004 vuoden paikkeilla ja matkaa taitettiin Ahopellon kanssa muutamat vuodet myös yhtä aikaa. Monenmoisia muistoja jäi niistä ajoista.

Vuonna 2008 voitimme Vuoden viihdyttäjä -tittelin ja pääsimme esiintymään suosittuun Kesäillan Valssi -TV-ohjelmaan. Ohjelma lisäsi suosiotamme ja seilasimme Suomea sprintterillä pitkin ja poikin, jopa lentokoneella välillä, kun keikkaa oli kuin ketulla häntää.

Vuosien varrella on mukana ollut monia hienoja muusikoita, joista on myös löytynyt hyviä ystäviä. Matkani Helmareissa jatkui vuoteen 2019, ja jatkuu periaatteessa vieläkin, mutta oli aika pitää pitämättömät ”pekkaset” ja laittaa orkesteri määräämättömälle paussille. Ajatuksena oli, että toukokuussa jatketaan, mutta vuotta ei lukittu. Eli keikkavuosia on tähän mennessä kyseisen nimen alla kertynyt reipas 15 vuotta”.

Lokakuussa miehet nähdään hienojen muistojen siivittämänä yhteisillä esiintymisareenoilla ja säestävänä orkesterina on Pertti Jalosen juhlaorkesteri, jossa mukana Pertti Jalonen (kapellimestari, basso), Anssi Nykänen (rummut), Petri Hatakka (koskettimet), Peter Engberg (kitara) sekä Heikki Pohto (puhaltimet).

Konsertit järjestää Gramofoni Oy yhdessä artistien kanssa

HELMENKALASTAJAT – konsertit

ke 25.10.2023 Alajärvi, Alajärven Koulukeskuksen sali
Liput: https://kauppa.gramofoni.fi/tuote/helmenkalastajat-konserttikiertue-2023-ke-25-10-alajarvi-alajarven-koulukeskus/

to 26.10.2023 Kaustinen, Kaustinen-Sali
Liput: https://kauppa.gramofoni.fi/tuote/helmenkalastajat-konserttikiertue-2023-to-26-10-kaustinen-kaustinen-sali/

ke 08.11.2023 Ähtäri, Ähtäri-Halli
Liput: https://kauppa.gramofoni.fi/tuote/helmenkalastajat-konserttikiertue-2023-ke-8-11-ahtari-ahtari-halli/

Konsertit alkavat klo 19. Kesto n. 2,5 h sisältäen väliajan.
Liput: 39 €
https://kauppa.gramofoni.fi
Ota yhteys: Tea Nurmi / Gramofoni p. 044 7843 225.

 

GRAMOFONI
OHJELMAMYYNTI - ÄÄNIMAINONTA - STUDIO - TAPAHTUMATUOTANTO
Rieskalähteentie 70, TURKU
www.gramofoni.fi- fb: https://www.facebook.com/gramofoni