Iskelmän suosikkibändi Sinitaivas julkaisee tulevalta EP:ltä kesään sopivaa musiikkia: Jonkun toisen häät

Sinitaivas on keikkaillut yli 15 vuotta ja levyttänyt jo 6 albumia. Yhtye on tunnettu tinkimättömästä esiintymisestään ja 6-henkisessä bändissä soittaa mm. kaksi puhallinsoittajaa, joka erottaa bändin genren muista yhtyeistä. Keikkoja kesälle sovittuna jo lähes 50. Ks keikkakalenteri.

Perjantaina 9.6. julkaistiin tulevan EP:n (2024) ensimmäinen single, Jonkun toisen häät, josta julkaistiin juhannusaattona myös studiossa kuvattu musavideo.

Säveltäjä ja Sinitaivaan basisti Jape Pasma kertoo biisin synnystä:

Kappale tehtiin legendaarisella Finnvox-studiolla tuottajamme Mika Toivasen ehdotuksesta. Kun biisiä lähdettiin ideoimaan sanoittaja Jaakko Linnovaaran kanssa, syntyi ajatus rikkoa perinteistä kaavaa: Ei kerrotakaan tarinaa morsiamen tai sulhasen näkökulmasta. Laulussa kaksi satunnaista häävierasta kohtaavat toisensa juhlahumun keskellä, ja illan aikana saakin alkunsa aivan uusi romanssi.
– Biisin loppuun teimme pienen musayllärin. Se lisättiin virne suunpielessä. Ehkäpä se tuo muistoja monille, vaikkapa omista häähumuista.

Sinitaivaan suosiosta kertoo myös keikkatahti. Solisti Juha-Matti Ahola kertoo:

Tähän mennessä tälle vuodelle on sovittu noin 150 keikkaa, lavoille, ravintoloihin ja laivoille. Kesä-elokuu ajalla niistä heitetään noin 50 keikkaa ja mm. elokuussa ollaan Festivaaleilla Himoksella. Täyspitkä keikkalinja-automme miehineen kiitää siis ristiin rastiin, halki ja poikki Suomen.

 

Sinitaivaan "Jonkun toisen häät" -lyriikkavideo:
https://youtu.be/wxfUaw8VFJQ


Sinitaivas
web
facebook