Paluun tehnyt 2000-luvun alun suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva DISCO julkaisi uuden singlen Hei sydän

”Jos useimmiten DISCO-biiseissä ollaan syysyön tai talviyön tunnelmissa, Hei sydän on täynnä kesäyön taikaa”

DISCOn uusi albumi julkaistaan myöhemmin tänä vuonna

Kuuntele Hei sydän tästä! 2000-luvun alun suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva DISCO teki viime vuonna paluun uuden musiikin kera alkuperäisessä duo-kokoonpanossaan. Yhtyeen uudet singlet Muualla palaa, Kauniimpi ilman sua feat. Irina ja Me selvitään saavat tänään seuraajan, kun DISCO julkaisee kappaleen Hei sydän. DISCO tekee parhaillaan uutta, myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa albumia.

”Laulunkirjoitus on aina mystistä eikä koskaan tiedä minne tie vie. Tämän laulun kohdalla tie oli aurinkoinen, leveä ja vauhti kova. Jos useimmiten DISCO-biiseissä ollaan syysyön tai talviyön tunnelmissa, Hei sydän on täynnä kesäyön taikaa”, yhtyeen Olli Halonen kuvailee.

Hei Sydän kertoo sellaisesta elämänvaiheesta, jossa ollaan eron jälkeen auki uudelle ihmissuhteelle. Siinä pohditaan hymyssä suin tämän elämänvaiheen ristiriitaisuuksia ja sitä, miten järki ja tunteet eivät aina kulje samaa matkaa, vaikka niiden tahtotila olisikin yhteinen. Aihe on itselleni kovin tuttu ja se, että saan laulaa siitä tällä tavoin on tärkeää ja erittäin mieluisaa.”, yhtyeen solisti Aki Eronen jatkaa.

DISCO on palannut tuttujen tummien ja romanttisten pop-sävyjen kanssa, mutta entistäkin elinvoimaisempana. 1980-lukuvaikutteiset modernit pop-kappaleet ja suoraan sydämeen menevät koskettavat tekstit ovat muodostuneet DISCOn tavaramerkeiksi, ja myös tässä päivässä yhtye luottaa tähän yhdistelmään.

Ajatus paluusta on kytenyt DISCOn Aki Erosen ja Olli Halosen mielissä useampaan otteeseen menneinä vuosina, mutta nyt aika tuntui oikealta. Yhtye on palannut myös keikkalavoille keväällä.

On ehditty elämään ja kokemaan paljon asioita tässä vuosien varrella ja tuli tarve päästä käsittelemään niitä. Meille molemmille musiikki on tosi luonteva tapa tutkia elämäämme, ajatuksiamme ja tunteitamme. Ja jostain selittämättömästä syystä, nyt vaan aika on tuntunut oikealle tehdä yhdessä musiikkia”, Halonen kuvailee.

Meillä on vahva ajatus siitä, mitä musiikin tekeminen meille tarkoittaa ja merkitsee. Meillä on myös vuosien varrella syntynyt syvä ymmärrys siitä, miten me yksilöinä käsittelemme ja teemme musiikkia. Tämän ymmärryksen myötä uusien DISCOn biisien tekeminen on ollut erittäin antoisaa ja voimaannuttavaa.

Uusien biisien tekeminen jatkuu ajatuksissa ja konkreettisestikin koko ajan. Ollaan päästy yleisön eteen lähes 10 vuoden tauon jälkeen ja ollaan huomattu miten ikävä on ollut yleisöstä välittyvää energiaa. Emme malta odottaa sitä, että pääsemme keikkailemaan enemmänkin”, jatkaa Eronen.

Syntetisaattorivetoisen mainstream-popin edelläkävijät tunnetaan klassikoiksi nousseista hiteistään kuten Levottomat tuulet, Ilkeitä asioita, Ketä sinä odotat ja Hei älä luule. DISCOn historiasta löytyy kuusi radiolistan top5:een noussutta hittisingleä, ja yhtyeen vuonna 2002 julkaistua albumia Musta sydän on myyty yli 60000 kappaletta. Duon keikkakalenterista on löytynyt Suomen suurimmat festarit sekä sadat muut keikkapaikat. Yhtyeen viimeisin single ”Kauniimpi ilman sua feat. Irina” on soinut radioissa yli 1000 kertaa.

 

DISCO somessa:
Instagram: discovirallinen
Facebook: DISCO