Osmo’s Cosmos julkaisee rock-sinfonian Whitewater Symphony

Kuvassa: Tipe Johnson, Pete Kiisseli ja Ville Soininen. Credit: Music-Bros

- Ensiesitys Imatran koskinäytöksessä 19.8.2023 kello 21.30

Osmo’s Cosmos julkaisee rock-sinfonian. Yhtyeen kotikaupungin Imatran innoittamana syntynyt Whitewater Symphony saa ensiesityksensä Imatra-päivänä 19.8.2023 kello 21.30 järjestettävän koskinäytöksen yhteydessä. Kyseessä on laser- ja pyroshow’lla maustettu mahtipontinen erikoisnäytös, jossa yhtyeen kanssa esiintyvät imatralaiskuorot Imatran Immet ja Vuoksen Mieslaulajat. Sinfonia juhlistaa Osmo’s Cosmoksen tuotantoyhtiö Music-Brosin 35-vuotista taivalta sekä Imatran kaupungin 75-juhlavuotta.

Kappaleen englanninkielinen versio julkaistaan Osmo’s Cosmoksen YouTube-kanavalla heti ensiesityksen jälkeen. Whitewater Symphonyn kesto on noin 15 minuuttia.
www.youtube.com/c/OsmosTV

Kappale julkaistaan syksyllä 2023 digitaalisesti sekä fyysisenä EP-levynä, joka pitää sisällään sekä suomen- että englanninkieliset versiot ja instrumentaaliversion. Kappaleesta julkaistaan myös varsinainen musiikkivideo, josta tiedotetaan erikseen.

Whitewater Symphonyn ovat säveltäneet ja sanoittaneet yhtyeen perustajajäsenet ja kitaristit Pete Kiisseli ja Ville Soininen sekä solisti Tipe Johnson.

Pete Kiisseli kertoo kappaleen synnystä seuraavaa: ”Tammikuussa idea koskinäytöksen mittaisesta biisistä putosi lauteilla saunan katosta. Tuli fiilis, että tämä täytyy tehdä. Umpi-imatralaisena Vuoksi on ollut monessakin mielessä vahvasti läsnä tässä matkan varrella. Pöytälaatikosta löytyi jo ammattikouluaikaan 80-luvulla tehty biisi, joka toimi aihiona tälle teokselle. Alussa sinfonista fiilistelyä, keskikohdassa rytinää ja lopussa herkistelyä - kosken pauhujen ja draaman kaaren mukaan”

Ville Soininen kertoo puolestaan seuraavaa: ”Alkuvuodesta mentiin Peten ja Tipe Johnsonin kanssa muutamaksi päiväksi mökille luonnon rauhaan, jossa teosta työstettiin. Kevään ja kesän mittaan tehtiin orkesteri- ja kuorosovitukset sekä äänitykset.”

Bändi esitteli yhteistyönsä Imatran kaupungille jo talvella. ”On hienoa, että kaupungissamme on Osmo’s Cosmoksen kaltaista osaamista ja luomisvoimaa. Tällainen teos kruunaa meidän Imatra-päivän eli kaupungin ikioman syntymäpäivän juhlallisuudet”, Imatran kaupunginjohtaja Matias Hilden toteaa.

Osmo’s Cosmoksesta

Suomalaisen glam rock -henkisen show’n edelläkävijä Osmo’s Cosmos on tunnettu vauhdikkaista keikoistaan sekä omaleimaisista ja voimakkaista videocovereistaan, joilla he seikkailevat eri tyylilajien viidakossa aina discosta heviin ja slovareihin. Yhtye julkaisi vuosi sitten neljännesvuosisataisen taipaleensa kunniaksi studiolevyn Half’N’Half. Levyn single Hauskaa on Renny Harlinin ohjaaman Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvan tunnuskappale. Yhtyeen Voimaa – Power -kappale oli Suomen jääkiekkomaajoukkue Leijonen vuoden 2022 kisabiisi.

Bändin huikeat videot ja muut kuulumiset näet ja kuulet näiden linkkien kautta:

https://www.facebook.com/OsmosCosmosBand
www.youtube.com/c/OsmosTV
https://www.instagram.com/osmoscosmosband/
https://open.spotify.com/artist/0RLrCkcpp1u1SbV0lnjSER
www.osmoscosmos.com

Ohessa kooste videoista, jotka voi jakaa eri medioissa. Lisää videoita näet yhtyeen YouTube-kanavalta.
Voimaa: https://youtu.be/MmSB2xqWhfc
Call Me: www.youtube.com/watch?v=URFP4k6dkMg
Because The Night: www.youtube.com/watch?v=Klm__Rs5AAc
Run With It: www.youtube.com/watch?v=mmPBcDg4Utw
Having A Good Time: www.youtube.com/watch?v=KyItZZuu-BY

 

Osmo’s Cosmos

Tipe Johnson – laulu
Ile Koukonen – laulu
Aleksi Koukonen – kitara
Ville Soininen – kitara
Pete Kiisseli – kitara
Henkka Putto – basso
Henkka Siira – rummut