Helsingin Kaupunginteatterin Pieni merenneito ui uusintaensi-iltaansa

Lumoava Disney-musikaali Pieni merenneito saa uusintaensi-iltansa 17. elokuuta suurella näyttämöllä.

Vuonna 2019 ensimmäistä kertaa Helsingin Kaupunginteatterin lavalla nähdyn musikaalin rooleissa nähdään niin tuttuja kasvoja ja kuin uusia tähtiäkin. Huikean yleisömenestyksen ja ylistäviä arvioita saaneen musikaalin on ohjannut Samuel Harjanne.

Pieni merenneito sai alun perin ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterissa 29. elokuuta 2019 ja pian suuri näyttämö muuttuu jälleen vedenalaiseksi taikamaailmaksi. Näyttämölle takaisin uiva suurmusikaali on herättänyt yleisön innostuksen ja syyskauden näytöksiin on myyty ja varattu jo yhteensä lähes 25 000 lippua.

Olen sekaisin onnesta saadessani palata tämän taianomaisen maailman pariin. Pieni merenneito on kansainvälisestikin merkittävä tuotanto, ja versiomme on niittänyt mainetta ympäri maailmaa. Mukana on uusia esiintyjiä, kuten satumaisen hurmaava Yasmine Yamajako Arielina, sekä lähtemättömän vaikutuksen tehneitä alkuperäisiä esiintyjiä, kuten Sanna Saarijärvi Ursulana. Helsingin Kaupunginteatteri on satsannut laadukkaaseen musiikkiteatteriin, joka kasvattaa uutta teatterisukupolvea. Siitä olen erityisen ylpeä ja kiitollinen”, ohjaaja Samuel Harjanne sanoo.

Pieni merenneito on ajaton rakkaustarina, jonka kaunis musiikki ja upea visuaalisuus ovat hurmanneet yleisöt ympäri maailman. Tarinassa nuori merenneito Ariel haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastuu prinssiin ja tekee merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa.

Prinsessa Arielin roolin näyttelee upeaääninen Yasmine Yamajako ja Erik-prinssinä nähdään Martti Manninen. Muissa rooleissa näyttelevät mm. Samuli Kakko (Sebastian), Sanna Saarijärvi (Ursula), Mikko Vihma (Kuningas Triton), Lauri Mikkola (Kiero), Antti Timonen (Liero), Tuukka Leppänen (Skuutti), Tuomas Uusitalo (Chef Louis) ja Pertti Koivula (Yrjö). Arielin kalaystävä Pärskyn roolissa vuorottelevat Pauli Halonen, Aleksi Johansson ja Iivari Luomala.

Näyttämöllä nähdään jälleen huikeaa lentoteknologiaa, nukkeja Star Wars -elokuvien tekijöiltä, Pirjo Liiri-Majavan suunnittelemia pukuja, Peter Ahlqvistin lavastus, Toni Haarasen suunnittelemat videoprojisoinnit sekä Gunilla Olsson-Karlssonin näyttäviä koreografioita. Naamiointi ja kampaukset ovat Milja Mensosen käsialaa. Äänisuunnittelusta vastaa Kai Poutanen ja valosuunnittelusta William Iles. Suomennoksen ovat tehneet Reita Lounatvuori ja Hanna Kaila (laulut). Kapellimestarina toimii Risto Kupiainen. Lennätysten suunnittelijoina vierailevat maineikkaan Flying by Foyn asiantuntijat James Veitch ja Nick Porter. Vedenalaisen maailman hahmoihin liittyvät nuket on suunnitellut englantilaisen Stitches and Glue -yhtiön huippuammattilaiskaksikko Becky ja Paul Vincett.

H. C. Andersenin klassikkosatuun (1837) ja rakastettuun Disney-animaatioon (1989) pohjautuvan koko perheen Disney-musikaalin Pieni merenneito (2008) on kirjoittanut Doug Wright, säveltänyt Alan Menken, sanoittanut Howard Ashman ja Glenn Slater.

Alan Menkenin lumoava musiikki teki aikoinaan tästä Disney-elokuvasta yhden maailman isoimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World, ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.

Katso vuoden 2019 tuotannon traileri: Pieni merenneito

Katso video musikaalin vuoden 2019 ensi-illasta: Pieni merenneito ensi-ilta 29.8.2019

Pieni merenneito -musikaalin uusintaensi-ilta 17.8.2023 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5).

Liput: lastenlippu 44 €, peruslippu 88 €, opiskelijalippu 44 € (ma-to) ja eläkeläislippu 85 € (ma-to). #pienimerenneito @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse (09) 394022 ma-pe klo 9-17.30. Lippumyymälät Ensi linja 2, ma-pe klo 11-17.30, Eläintarhantie 5, la (esityspäivinä) klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippu.fi, ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkt.fi