Oman metalligenrensä luoneen Shade Empiren Sunholy-albumin seuraavat maistiaiset ulkona – Maroon-single julkaistiin upean lyriikkavideon kera

Suomen metallikentän vientibändeihin lukeutuvan Shade Empiren pitkään odotettu uusi studioalbumi Sunholy julkaistaan 15. syyskuuta, ja 11.8 yhtye julkaisi uuden massiivisen Maroon-singlensä.

Vuonna 1999 perustettu Shade Empire on luonut vuosien mittaan oman metallin alalajinsa, joka yhdistelee taidolla sinfonisen metallin kauniit melodiat black- ja death metal- brutaaliuuteen, höystäen kokonaisuuden tiukoilla orkestraatioilla. Tuo keitos on vienyt yhtyettä maailmalle jo vuosituhannen alkupuolella, jolloin Shade Empire nähtiin muun muassa massiivisen PopKomm-tapahtuman metalli-illan päätösesiintyjänä.

Perjantaina 11.8 julkaistu Maroon-single sai seurakseen kauniin lyriikkavideon, jonka voi katsoa täällä. Yhtye itse on hyvin tyytyväinen siihen millaiseksi Maroon lopulta muodostui.

"Mielestämme Maroon on yksi hienoimmista sävellyksistämme urallamme tähän mennessä. Kyse ei ole vain biisistä, vaan matkasta, joka toivottavasti vaatii kuulijan pysähtymään hetkeksi kuuntelemaan."

Candlelight Recordsin suojissa jo vuosikymmenen viihtyneen sinfonisen extreme metal -yhtyeen tuleva levy on samalla ensimmäinen studioalbumi uuden laulajan Henry Hämäläisen kanssa, joka liittyi yhtyeen riveihin jo edellislevy Poetry Of The III-Mindedin aikaan vuonna 2017.

"Maroon todistaa myös, että Henry on yksi Suomen monipuolisimmista vokalisteista, ja tässä hän pääsee käyttämään koko laajaa skaalaansa."

Chris Edrichin (Devin Townsend, Leprous, Alcest) miksaama ja Pierrick Noëlin (Klone) masteroima Sunholy on monipuolinen teos. Fleshgod Apocalypsen Francesco Ferrini vastaa orkestraatioista ja Andy Reich Collapse Of Artista viimeistelee teoksen kansitaiteellaan. Albumikokonaisuus kypsyi pitkään ja sen kuulee ja näkee. Shade Empiren uran syvin ja kattavin teos on teemoitettu vuoden 1978 Peoples Temple -kultin joukkomurhaan, mutta mukana on myös laajempaa pohdiskelua maailman nykytilasta.

Jo aiemmin levyltä on julkaistu kaksi singleä, Sunholy ja In Amongst The Wood, jotka kummatkin kuvitettiin myös videoksi, jotka löytyvät linkeistä.

Shade Empire on rakentanut omaa soundiaan vuodesta 1999 lähtien. Yhtyeen ensimmäisen, kriitikoiden ylistämän albumin Sinthetic (2004) julkaisi italialainen Avantgarde Records. Menestystä seurasi vuonna 2006 Studio Perkeleellä äänitetty Intoxicate O.S, joka saavutti avausviikolla Suomen virallisen listan sijan 25. Heidän kolmas julkaisunsa, konseptialbumi Zero Nexus (2008) debytoi sijalla 15. Neljäs albumi Omega Arcane julkaistiin Candlelight Recordsin kautta vuonna 2014. Sitä seurasi Poetry Of The Ill-Minded vuonna 2017. Bändi on kiertänyt yhtyeiden, kuten Unleashed, Krisiun, Borknagar kanssa ja esiintynyt lukuisilla festivaaleilla maailmanlaajuisesti.

 

Tulevan levyn kappaleet ovat:
1. In Amongst The Woods
2. The Apostle
3. This Coffin an Island
4. Sunholy
5. Torn Asunder
6. Maroon
7. All-Consuming Flame
8. Profane Radiance
9. Rite of Passag

Tilaa Sunlight jo ennakkoon täältä.

 

Shade Empire on:
Henry Hämäläinen – laulu
Juha Sirkkiä – kitara ja koskettimet
Eero Mantere – basso
Erno Räsänen – rummut
Aapeli Kivimäki - kitara

 

shadeempire.com | Facebook | Instagram | Twitter | Candlelight