Olli Helenius sävelsi voimaballadin kipeästä aiheesta – Voimaballadi Arvoton julkaistiin elokuussa

Voimaballadi Arvoton julkaistiin elokuussa

Iskelmäpopin ja raskaan rockin välillä sujuvasti operoiva laulaja-lauluntekijä Olli Helenius on luonut uraa rapakon molemmin puolin, mutta ilmaisu suomen kielellä tuntuu erityisen tärkeältä silloin, kun kyse on esimerkiksi elokuussa julkaistun Arvoton-biisin kaltaisista aiheista. Helenius palaa uuden singlensä myötä ihmisläheisten aiheiden piiriin.

"Kohtasin kevään ja alkukesän aikana monia ihmisiä, jotka ovat koko elämänsä kokeneet suurta arvottomuuden ja riittämättömyyden tunnetta. Aihe alkoi resonoida niin voimakkaasti, että laulu kirjoitti itse itsensä", Helenius kertoo ja jatkaa: "Arvoton on kuin lämmin, avoin syli, johon rikkinäinen ihminen voi sulkeutua."

Kipeästä aiheesta tehty tummanpuhuva single on samalla Ollille paluuta hänen musiikillisille juurilleen bändimusiikin ja rockmaisemman ilmaisun pariin. Pienimuotoisesta ja akustisesta biisistä suureksi voimaballariksi kasvalla biisillä Helenius sai myös haastaa itsensä biisintekijänä.

"Tarkoitus oli säveltää parasta mitä minusta vain irtoaa – uskon että onnistuin."

Olli Helenius tuli suurelle yleisölle tutuksi kymmenen vuotta sitten julkaistun Nyt ja aina -radiohitin myötä, ja Helenius on jatkanut aktiivista uraansa laulujen tekijänä ja suomalaisen sielunmaiseman tulkitsijana. Ollin viimeisin studioalbumi Auki julkaistiin vuonna 2019.

 

www.ollihelenius.com
Spotify
Facebook
Instagram