Astu Kit Kat Klubille, jossa jokainen lasi on täynnä ja kaikki mahdollista!

Loistokas CABARET-musikaali tuli ENSI-ILTAAN 9.9.

Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä sai  9.9. ensi-iltansa loistokas Cabaret-musikaali, joka sijoittuu kuumankosteaan Berliiniin 1930-luvulle. Viihdyttävässä ja musiikillisesti vahvassa musikaalissa vierailevat ohjaajana Maiju Sallas, koreografina Antton Laine, lavastajana Annukka Pykäläinen ja pukusuunnittelijana Paula Varis. Valot suunnittelee Esa Kurri, äänet Antti Helineva ja Kari Mitikka sekä maskeeraukset ja kampaukset Janika Rikkola. Seitsemän hengen orkesteria johtaa kapellimestari Iikka Kahri.

Cabaret-musikaalissa kabaree on usean asian vertauskuva. Alussa se on paikka vapaudelle. Monien jännittävien vaiheiden jälkeen tarinan tapahtumat kääntyvät kuitenkin niin uskomattomiksi, että koko elämä näyttäytyy yhtenä, kauhistuttavana kabareena. Itse teoksella on myös kabareenomainen rakenne. Henkilöiden tarinaa eteenpäin vieviä kohtauksia kommentoidaan aina viihdyttävillä ja uusia näkökulmia avaavilla kabaree- ja tanssinumeroilla. Lopulta ehkä koko tarina näyttäytyy kabareena”, kertoo ohjaaja Sallas.

Teatterin omat lauluvoimaiset näyttelijät saavat vahvistusta, kun Terhi Suorlahti, Juha-Pekka Mikkola, Karlo Haapiainen ja Konsta Reuter nähdään vierailijoina näyttämöllä. Talon omista näyttelijöistä mukana ovat Veli-Matti Karén, Satu Lemola, Panu Poutanen, Raimo Räty, Satu Taalikainen, Johanna Heimonen, Annina Rubinstein ja Markus Waara. Tanssijoina vierailevat Netta Herranen ja Damián Santibáñez.

Cabaret-musikaalissa elämä eletään hetkessä

Syntisellä Kit Kat Klubilla Berliinissä kaikki on mahdollista. Rakkaus kukoistaa ja syntiset sisäänsä sulkevat seinät pitävät muun maailman murheet ulkopuolellaan. Kyseiselle klubille eksyy myös amerikkalainen kirjailija Clifford Bradshaw (Juha-Pekka Mikkola), joka kohtaa elämänjanoisen laulajan Sally Bowlesin (Terhi Suorlahti). Kukaan ei ajattele tulevaisuutta. Elämä eletään hetkessä – tässä ja nyt.

Hauskanpidon aika on kuitenkin pian ohi, kun univormuiset hahmot marssivat lähemmäs ja lähemmäs. On tullut maksun aika. Arki muuttuu synkäksi, vihaiseksi ja pelokkaaksi. Voittaako rakkaus? Eurooppa on muuttumassa!

Cabaret-musikaali on klassikko, jolla on ihmeellinen voima, sillä klassikot kestävät aikaa ja tulevat uudelleen ajankohtaisiksi. Tässä näytelmässä on paljon teemoja, jotka resonoivat tähän aikaan kuten muuttuva poliittinen tilanne, 1930-luvun Berliini ja äärioikeiston nousu. Cabaret on tyylilajillisesti hyvin kiinnostava, koska se on jännittävä sekoitus viihdettä, draamaa, operettia ja musiikkinäytelmää. Saksalainen pohjavire kuuluu hienosti biiseissä”, kuvailee pääroolin esittäjä Suorlahti.

Pukusuunnittelija Varis kertoo musikaalin visuaalisuudesta:

”Cabaret on Kouvolan mittakaavassa valtavan suuri pukuspektaakkeli, sillä asukokonaisuuksia on yhteensä noin 140. Esityksessä nähdään vapaalla ja leikkisällä tavalla tulkittua 1930-luvun alun epookkityyliä. Kit Kat Klubin tanssinumeroissa visuaalisuus vaihtelee kohtauksittain fantasiasta kimaltelevaan showestetiikkaan.”

 

Lue LISÄÄ