Nordic Metal Cruise seilataan Turusta Viking Gracella helmikuussa 2024, mukana Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper ja Bob Malmström

Jo seitsemättä kertaa järjestettävä Nordic Metal Cruise palaa jälleen Itämeren aalloille!

Raskaan musiikin ystäville on luvassa raju risteilyelämys, sillä lauantaina 10. helmikuuta m/s Viking Gracen kyytiin hyppäävät Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper ja Bob Malmström. Nordic Metal Cruisen pääkallonpaikkana toimiva m/s Viking Grace risteilee 23-tuntisen reissun aikana Turusta Tukholmaan ja takaisin.

Norjalainen Abbath on aiemmin Immortalissa vaikuttaneen Abbath Doom Occultan vuonna 2015 perustama black metal -yhtye, joka on nähty Suomessakin useaan otteeseen – viimeksi lokakuussa 2022. Yhtyeen tuorein studioalbumi Dread Reaver (2022) nyökkää niin thrash metal -suuruuksien, black metal -ikonien kuin New Wave of British Heavy Metalinkin suuntaan.

Uransa aikana kolme studioalbumia julkaissut black metal -jyrä päättää yli 30 esiintymisen mittaisen Dread Reaver European -kiertueensa Nordic Metal Cruiselle. Kiireisen festivaalisesongin jälkeen Abbath ja bändi odottavat innolla talvikiertuetta, jolla on luvassa uutta materiaalia ja vanhoja yleisön suosikkeja. ”Tältä rundilta ei voi odottaa muuta kuin totaalista metallimayhemia, onhan kyseessä yksi metalliskenen merkittävimmistä nokkamiehistä”, Abbath toteaa.

Amerikkalainen Toxic Holocaust saapuu Itämerelle suoraan Oregonista. Vuonna 1999 Portlandissa perustettu, vahvasti hardcore punkista vaikutteita imenyt thrash-rankaisija on yli 20-vuotisen uransa aikana julkaissut kuusi studioalbumia sekä neljä EP-julkaisua.

Alun perin Joel Grindin yhden miehen projektina aloittanut yhtye on nähty Suomessa viimeksi vuonna 2014. ”Vihdoin palaamme Eurooppaan. On mahtavaa päästä moukaroimaan Abbathin ja Hellripperin kanssa Euroopan maita ja mantuja”, Grind hehkuttaa.

Skotlantilainen Hellripper on yhden miehen black- ja speed metal -yhtye, jonka musiikissa kuuluu vahvasti 1980-luvun black metal -levyjen vaikutus, mutta myös moderni särmä. James McBainin Skotlannin ylängöillä perustama yhtye on julkaissut kolme studioalbumia, kaksi EP-julkaisua ja erinäisiä yhteistyöteoksia muiden artistien kanssa.

Vahvasti noituudesta ja yliluonnollisesta vaikutteensa ammentava yhtye kuvailee itseään nopeaksi, äänekkääksi ja tinkimättömäksi black n’ rollin sanansaattajaksi. ”Odotan todella innolla yhteistä Euroopan-kiertuetta Abbathin ja Toxic Holocaustin kaltaisten legendojen kanss, kuten myös uusien ja tuttujen fanien tapaamista. Tästä tulee villi muutama viikko!” Hellripper hehkuttaa.

Vuonna 2010 perustettu, suomenruotsalainen Bob Malmström on yli kymmenenvuotisen uransa aikana julkaissut kolme studioalbumia sekä läjän pienempiä julkaisuja ja ehtinyt keikkailla muun muassa Brasiliassa ja Kiinassa.

Alun perin väsähtäneelle, yhteiskunnalliselle systeeminvastustukselle vastareaktiona perustettu, oikeistolaisarvoihin sarkastisesti suhtautuva Bob Malmström kuvailee musiikkiaan porvaricoreksi – ja esiintyy ruotsin kielellä.

"Bob Malmströms segel har svept över Finlands största metallfestivaler längs med sommaren 2023. Bandet orsakade Tuska-festivalens längsta kö, då bara en bråkdel av de intresserade rymdes in för att se bandets uppträdande. Men nu är det dags att föra Bob Malmström dit de hör hem: Skärgården och havet."

 

Liput risteilylle ovat nyt myynnissä:
www.nordicmetalcruise.fi

ja www.vikingline.fi/nmc