Elisa Viihde -alkuperäissarja Ivalon Elisa Viihde Viaplayssa ja myöhemmin Ylellä näytetty ensimmäinen kausi keräsi jopa kaksi miljoona katsojaa Suomessa*, ja se myytiin yli 20 maahan. Toisen tuotantokauden myynti on aloitettu, ja sarja tullaan näkemään ainakin Yhdysvalloissa, Topic-suoratoistopalvelussa. Suosikkisarjan toinen kausi julkaistaan 19.12. alkaen vain Elisa Viihde Viaplayssa.

Katso tänään julkaistu traileri täältä >>

Toisen kauden tähtinä nähdään ensimmäisen kauden tapaan Iina Kuustonen ja Pihla Viitala. Iina Kuustonen kommentoi Juha Lankisen ja Jussi Hiltusen ohjaamaa sarjaa seuraavasti:

- Rakastin tehdä Ivaloa! Tällä kaudella oli paljon toimintaa, taistelukohtauksia ja uusia haasteita, mistä nautin. Ivalossa on todella hyvä, yllättävä ja mielenkiintoinen käsikirjoitus, jota oli palkitsevaa näytellä. Ivalossa yhdistyy draama ja toiminta, Lapin luonto ja kolmen sukupolven naisista koostuva perhe. Harvoin saa yhtä monipuolista ja mielenkiintoista roolia näyteltäväksi.

 

Mitä odottaa uudelta kaudelta? Uuden kauden 8 erityispiirrettä

1. Kutkuttavat kuvauspaikat
Sarjassa seikkaillaan muun muassa Suomen Lapissa ja Venäjällä, ja sarjan avulla on mahdollisuus matkata kiinnostavissa kohteissa. Sarjan keskeinen tapahtumapaikka on vanha luostari Murmanskissa. Luostarin ulkokohtaukset tehtiin Siuntiossa sijaitsevassa historiallisesti merkittävässä Suitian kartanolinnassa, joka on Suomen vanhimpia, asuttavassa kunnossa olevia rakennuksia. 1500-luvun puolivälissä rakennettu kartanolinna on parhaillaan myynnissä.

2. Tarkkaan treenattua taistelukoreografiaa
Toisella kaudella Iina Kuustosen hahmolla oli useita taistelukohtauksia, joita varten hän harjoitteli intensiivisesti. Tappelukohtausten taistelukoreografina on toiminut Tung Bui.

3. Monimutkaiset suhdekiemurat
Sarjan kantava teema on vanhempien ja lasten väliset suhteet. Nina kipuilee sarjassa oman vanhemmuutensa kanssa. Ninassa on työnarkomaanin vikaa, ja siksi hän on usein enemmän poliisi kuin äiti. Lisäksi Nina joutuu kohtaamaan oman isänsä, joka hylkäsi perheen heti Ninan synnyttyä.

Lisäksi sarjan sivujuonena on 12 vuotta sitten tapahtunut olympiajudokan murha, ja sarjassa käsitelläänkin myös valmentajan ja huippu-urheilijan monimutkaista suhdetta.

4. Kansainvälisesti poikkeuksellinen ohjaustyö
Sarja on Juha Lankisen ja Jussi Hiltusen yhteisohjauksen taidonnäyte. He ohjasivat yhdessä kaikki jaksot, mikä on kansainvälisesti hyvin poikkeuksellista sarjatuotannossa. Babylon Berlin -sarja on ohjattu samalla tavalla kolmen ohjaajan voimin.

5. Kivenkova käsikirjoitus
Sarjan käsikirjoittajana toimii Jussi-palkittu, entinen käsikirjoitustyön professori Iiro Küttner. Küttneriltä on juuri julkaistu myös ensimmäinen sarjakuvateos, Ville Tietäväisen kuvittama Harvennus.

6. Legendan paluu
Legendaarinen elokuvasankari Pertti Koivula nähdään pitkästä aikaa merkittävässä roolissa televisiosarjassa.

7. Upeat ruskamaisemat
Moni Ivalon fani toivoi sosiaalisessa mediassa toista kautta kuvattavaksi ruskakaudella. Tähän toiveeseen on vastattu, sillä toisen kauden maisemat sijoittuvat ruska-aikaan, kun ensimmäinen kausi vietettiin lumisissa talvimaisemissa.

8. Kansainvälinen näyttelijäkaarti
Sarjassa nähdään näyttelijöitä yhteensä kuudesta eri maasta. Mukana on näyttelijöitä muun muassa Hollannista, Latviasta, Liettuasta, Virosta ja Yhdysvalloista, ja sarjassa näyttelee esimerkiksi The Crownista ja The Walking Deathista tuttu John Finn. Katso uuden kauden roolitus tarkemmin alla olevasta listasta. Sarjassa puhutaan myös useita eri kieliä kuten suomea, venäjää ja englantia.

 

Julkaisu: Jaksot tulevat katsottavaksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun 19. joulukuuta alkaen seuraavasti:

19.12. julkaistaan jaksot 1-2
26.12. julkaistaan jakso 3
2.1. julkaistaan jakso 4
9.1. julkaistaan jakso 5
16.1. julkaistaan jakso 6, kaikki jaksot katsottavissa

 

Tietoa Ivalosta

Elisa Viihde -alkuperäissarja Ivalo sai ensi-iltansa joulukuussa 2018. Kansainvälinen rikossarja löysi nopeasti yleisönsä, ja Ivalo on yksi Elisa Viihteen kaikkien aikojen katsotuimmista alkuperäissarjoista. Ivalolaispoliisi Nina Kautsalon (Iina Kuustonen) ja saksalaisen virusasiantuntija Thomas Lorenzin (Maximilian Brückner) jahti tappavan viruksen pysäyttämiseksi keräsi myös ennätysyleisön Ylellä, jossa sarjan kokonaistavoittavuus on yli kaksi miljoonaa *.

Ivalon toisella kaudella nähdään ensimmäiseltä tuotantokaudelta tutut suomalaisnäyttelijät Iina Kuustonen, Pihla Viitala, Mikko Leppilampi, Kari Ketonen, Inka Kallén, Taneli Mäkelä, Susanna Haavisto ja Venla Ronkainen sekä uusina mukaan tulleet Mikko Nousiainen, Pertti Koivula ja Wenla Reimaluoto. Tällä kaudella Ivalossa on mukana kansainvälisiä näyttelijöitä niin Hollannista, Latviasta, Liettuasta, Virosta kuin Yhdysvalloistakin. Tunnetuimpana mukana on lukuisissa sarjoissa näytellyt yhdysvaltalainen John Finn (The Crown, The Walking Dead).

Julkaisu: Jaksot tulevat katsottavaksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun 19. joulukuuta alkaen. Sarjasta julkaistaan joka sunnuntaina kaksi uutta jaksoa.

Synopsis: Toisen tuotantokauden tapahtumat alkavat puoli vuotta edellisen kauden lopusta. Sarjan keskiössä on yhä Nina Kautsalo (Iina Kuustonen), joka on muuttanut Rovaniemelle ja aloittanut työt kaupungin poliisilaitoksella. Nina liittyy tuoreen murhatutkinnan yhteydessä vastaperustettuun suomalais-venäläiseen poliisiryhmään ja tapahtumiin kytkeytyy myös vanha, ratkaisematon murhatutkimus. Vyyhti pakottaa Ninan kohtaamaan oman perheensä vaietun salaisuuden.

* Ivalon kokonaistavoittavuus Ylellä 2 350 000. Lukujen lähde: TotalTV-tutkimus, Finnpanel, 3+ v., 15.1.-6.10.2021.

 

Näyttelijät:
Iina Kuustonen NINA KAUTSALO
Maxim Busel VIKTOR ZUJEV
Venla Ronkainen VENLA KAUTSALO
Pihla Viitala MARITA KAUTSALO
Pertti Koivula ILKKA LUOMA
Mikko Leppilampi ESKO KANGASNIEMI
Mikko Nousiainen TONI KAJANNE
Wenla Reimaluoto AAVA LAHTI
John Finn GORDON MERRIMAN
Walt Klink JUSTIN MERRIMAN
Andrius Paulavicius NIKOLAI KURAKIN
Marko Leht FEODOR KURAKIN
Jarkko Pajunen TIMO TOIKKA
Kari Ketonen JAAKKO STENIUS
Inka Kallén SARI NIKANDER
Taneli Mäkelä REINO YLIKORPI
Susanna Haavisto ELINA KAUTSALO

Ohjaajat: Juha Lankinen ja Jussi Hiltunen
Käsikirjoitus: Iiro Küttner, Reeta Ruotsalainen ja Aleksi Delikouras
Tuottaja: Yellow Film & TV / Jarkko Hentula
Vastaavat tuottajat: Olli Haikka ja Marko Talli

Kansainvälinen levitys: LS Distribution
Yhteistyössä: Business Finland ja Yleisradio