Kuuleeko Lapsuus ?

Tamperelainen Aurinkosirkus julkaisee uuden singlen ja on mukana Syksyn Sävel: Pudonneet helmet TV-ohjelmassa.

 

Biisin taustalla soittaa Yön viimeisin kokoonpano höystettynä jousilla ja lapsikuorolla.

Elämä on lopulta hyvin yksinkertaista. Sen tietää ja tuntee myös Aurinkosirkus-yhtye, jonka uusi single Kuuleeko lapsuus? pohdiskelee jokaisen ihmisen perusasioita hyvin lämpimästi ja luonnollisen nostalgisesti. Kukapa meistä ei olisi nostanut esille kysymystä Kuuleeko lapsuus? 16. lokakuuta ilmestynyt Kuuleeko lapsuus? on Aurinkosirkuksen tulevan albumin ainoa täysin uusi kappale, jonka juuret ovat syvällä bändin laajassa yhteistyöverkostossa.

Sami Ala-Lahti kirjoitti biisin alun perin Riemudivisioona-bändilleen vuonna 1998. Yhtye ei sitä kuitenkaan koskaan levyttänyt. Jossain vaiheessa siitä tuli Aurinkosirkus-biisi, jolla on luonnollinen paikkansa tulevalla albumilla, Mikko Kangasjärvi kertoo.

Tarjosin kappaletta myös Olli Lindholmille Yön levytettäväksi vuonna 2006. Hän siitä vähän innostuikin, mutta omavaraisuus oli vielä tuolloin bändin tavoite. Kappale jäi hautumaan.

Hieman katkeransuloista on, että nyt biisin taustalla kuitenkin soittaa Yön viimeisin kokoonpano höystettynä jousilla ja lapsikuorolla, Kangasjärvi toteaa.

Aurinkosirkus ja Kuuleeko lapsuus? olivat mukana AlfaTV-kanavalla alkavassa Syksyn Sävel: Pudonneet helmet -ohjelmassa.
Tulevalta Kuuleeko lapsuus? -albumilta on aiemmin lohkaistu kaksi singleä: Sanaton ja Nuori ja rauhaton sydän. Kuuleeko lapsuus? -pitkäsoitto ilmestyy alkuvuodesta 2022.
Aurinkosirkus Facebookissa
Aurinkosirkus Spotifyssa
Aurinkosirkus Web-sivut